Search by category:
Egyéb kategória

Ebben a hónapban 65 beteg hunyt el az érsekújvári kórházban

Ebben a hónapban 65 beteg hunyt el az érsekújvári kórházban
Száz Ildikó
2021. 11. 26., p – 13:47

2021. november 26., péntek – 19:00
Friss ikon
Off

Törzs

Elsősorban oltatlan betegeink vannak a kórház sürgősségi betegellátó klinikáján, és rendkívül magas az elhalálozás a lélegeztető gépre szoruló koronavírus-betegek között” – egészítette ki Ján Baček az elmondottakat.

Rengeteg túlórát vállalnak az egészségügyi dolgozók, nem vehetik ki a szabadnapjaikat sem. Jelenleg már hasonló, vagy még kritikusabb helyzet uralkodik a kórházban, mint a koronavírus második hullámának a csúcsán. A kórház alkalmazottai kimerültek, erőn felül teljesítenek. Ján Baček elmondása szerint rendkívül frusztráló az egészségügyben dolgozók számára, hogy még mindig alacsony a beoltottság aránya. Az intenzív osztályon tizenöt lélegeztető géppel felszerelt betegágy van. Még több aneszteziológusra, illetve intenzív terápiás nővérre volna szükségük, akik ellátnák a lélegeztető gépre kapcsolt betegeket. Jelenleg tizenhárom rendkívül súlyos állapotban lévő fertőzöttről gondoskodnak, már csak két üres ágyuk van. A legfrissebb pénteki adatok alapján a kilencven koronavírus-beteg számára elkülönített ágyból nyolcvanöt foglalt. Az érsekújvári kórházban, a sürgősségi osztályon kezeltek között csak egy beoltott koronavírus-fertőzött van. Ő októberben vette fel a második védőoltást, emiatt még nem termelődött elegendő ellenanyag a szervezetében. Novemberben 65 koronavírus-fertőzött hunyt el az Érsekújvári Oktató Kórházban és Rendelőintézetben.

Az érsekújvári kórház oltóközpontja munkanapokon a regisztrált jelentkezőket 8-tól 12 óráig, a nem regisztráltakat 12-től 16 óráig fogadja. A rendkívüli helyzetre való tekintettel szombaton is oltanak 8-tól 13 óráig.

Bevezető
Érsekújvár |

A jóval fertőzőbb delta-variáns miatt, egyre gyorsabban terjed a koronavírus a családi, iskolai és munkahelyi közösségekben. Az Érsekújvári Oktató Kórházban és Rendelőintézetben dolgozók rendkívül válságos időszakot élnek meg” – tájékoztatott Ján Baček kórházi szóvivő.

Település / hely
Érsekújvár

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Száz Ildikó

Read More

Post Comment