Search by category:
Egyéb kategória

Bőrápolás – Télen még fontosabb…

Bőrápolás – Télen még fontosabb…
Mészáros Richárd
2021. 11. 29., h – 20:57

2021. december 8., szerda – 08:00
Friss ikon
Off

Törzs

Szüntesse meg a bőrszárazságot!

A bőrradír feladata, hogy eltávolítsa az elhalt hámsejteket és megtisztítsa az eltömődött pórusokat, ezzel serkenti a bőrmegújulást és a kollagéntermelést. Ha érzékeny a bőre, a szemcsés termékek helyett gyümölcssavas bőrradír ajánlott.

A zabpehely nyugtatja a bőrt, ráadásul olyan természetes tisztítóanyagokat tartalmaz, amelyek magukhoz vonzzák a pórusokban összegyűlt szennyeződéseket, illetve az elhalt hámsejteket. Megtalálható benne a cink és a tejsav, melyek segítenek szabályozni a bőr faggyútermelését. Az uborka hidratálja, frissíti és E-vitaminnal látja el a kiszáradt, irritált bőrt, így az hamarabb regenerálódik. Mivel az uborka leve igen gazdag K-vitaminban, a szemkörnyéki sötét karikákkal és a ráncokkal is leszámol. 3 teáskanál finom szemű zabpelyhet, 1 teáskanál frissen passzírozott uborkalevet és 1 teáskanál natúr joghurtot keverjen össze, majd vigye fel a pakolást a megtisztított bőrre. Hagyja, hogy teljesen rászáradjon az arcra, majd körkörös mozdulatokkal finoman masszírozza át vele a száraz területeket. Ne dörzsölje, hiszen az irritációt okozhat, csak nagyon lágy mozdulatokkal dolgozza bele a bőrbe. Azután mossa le langyos vízzel, és ha maradt még egy kis uborkalé, azzal is öblítse át az arcát. Végül a szokásos módon hidratálja.

(r)

Cím
TIPPÜNK: Hidratáljon otthon

Lássa el bőrét vitaminokkal!

Az arcszérum alapvető tulajdonsága, hogy kis molekula méretük folytán a bőr mélyebb rétegeibe is képesek eljuttatni nélkülözhetetlen hatóanyagaikat, így intenzívebbé válik a bőr vízmegkötő képessége. Hidratáló tulajdonságuk miatt különösen ajánlott a tiszta jojoba-, szőlőmag-, csipkebogyó- és sárgabarackmagolaj- kivonat.

Nincs kellemesebb egy meleg fürdőnél, ám a forró víz sajnos nagyon hamar kiszárítja a bőrt! Ezt elkerülendő, használjon közben szappanmentes krém-tusfürdőt, rögtön fürdés után pedig azonnal felszívódó hidratáló testápolót, hogy a bőr visszanyerhesse természetes nedvességtartalmát.

Cím
Óvatosan a forró fürdővel!

Őrizze meg a bőr nedvességtartalmát!

A szépségipar szuperhőse már hosszú évek óta a hialuronsav. Ez a testazonos hatóanyag grammonként akár hat liter folyadékot is képes megkötni, így használatával a bőr teltebbé, feszesebbé válik, és az apró ráncok kisimulnak. Válasszon olyan krémet, ami amellett, hogy a bőr mélyebb rétegeit hidratálja, védőréteget is képez rajta, s megóvja a kiszáradástól.

(w-k)

Bevezető

A hideg, nyirkos, ködös, szeles idő és a túlfűtött, száraz levegőjű szoba még a legszebb fiatal bőrt is megviseli. Ilyenkor a bőr kevesebb faggyút termel, s fokozott ápolásra szorul. Bőrtípustól függetlenül erre a három alapelemre feltétlenül figyeljen oda:

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment