Search by category:
Egyéb kategória

Mától érvénybe lép a kötelező karantén!

Mától érvénybe lép a kötelező karantén!
Balaskó Réka
2021. 12. 01., sze – 08:40

2021. december 1., szerda – 09:00
Friss ikon
Off

Törzs

A Közegészségügyi Hivatal még hétfőn tájékoztatott arról, hogy december1-jétől szerdától kötelezően karanténba kell vonulniuk azoknak, akik valamilyen dél-afrikai országból érkeztek, továbbá a Hongkongból és Izraelből való hazatérést is ide sorolták.

Oltott vagy oltatlan, nem számít – szerdától kötelező karantén vár azokra, akik…

December elsejétől, szerdától kötelező karantén vár azokra, akik az ezt megelőző 14 napban valamely, az új koronavírus-variáns szempontjából veszélyes afrikai országokból, valamint Izraelből vagy Hongkongból érkeztek Szlovákiába.

A karanténkötelezettség alól senki sem élvez kivételt, így az oltottaknak és oltatlanoknak egyaránt izolálniuk kell magukat, ezt az ilyen célra kialakított szállásokon is megtehetik. Továbbá a karantén az adott személy háztartásában élőkre szintén vonatkozik, attól függetlenül, hogy oltottak-e vagy sem.

A Közegészségügyi Hivatal továbbra is várja azok jelentkezését, akik az elmúlt 14 napban az említett országok egyikéből tértek vissza Szlovákiába. Az érintettek jelentkezését az omikron@uvzsr.sk e-mail-címen várják.

(br)

Bevezető

Az új variáns terjedésének megelőzése miatt mától kötelezően karanténba kell vonulniuk azoknak, akik az utóbbi 14 napban az omikron szempontjából  veszélyes afrikai országokból, valamint Izraelből vagy Hongkongból érkeztek Szlovákiába.

 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment