Search by category:
Egyéb kategória

Kairóban is díjazták Kerekes Péter filmjét

Kairóban is díjazták Kerekes Péter filmjét
Juhász Katalin
2021. 12. 02., cs – 11:31

2021. december 2., csütörtök – 12:16
Friss ikon
Off

Törzs

Az Arab Cinema Center és a European Film Promotion által alapított díjat  15 arab ország 71 filmkritikusának döntése alapján osztják ki, idén 26 európai alkotás versengett érte. Kerekes Péter egyelőre csak virtuálisan vehette át az elismerést szerdán. A rendező köszönőbeszédében elárulta, hogy a nagymamája mindig azt mondta neki: “Péter, jó társaságba kell kerülnöd!”, és amikor meglátta, milyen kiváló és erős mezőnybe került a filmje, tudta, hogy beteljesítette nagymamája álmát.

A kritikusok nevében Ola Al-Sheikh elmondta, hogy a döntés nem volt egyszerű, mivel jobbnál jobb filmek közül kellett választaniuk, és a 107 anya szoros pontozással győzött. Az arab kritikusok 2019-óta értékelik az európai filmeket, a kezdeményezés célja, hogy felkeltse a közönség és a terjesztők érdeklődést a kontinens filmtermése iránt az arab világban.

 

.

 

Bevezető

Újabb díjat kapott első játékfilmjéért a kassai származású Kerekes Péter rendező. A 107 anya (Cenzorka) a Kairói Nemzetközi Fimfesztiválon kiérdemelte az Az Arab Filmkritikusok Díját, amelyet minden évben a legjobb európai filmnek ítélnek oda.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Juhász Katalin

Read More

Post Comment