Search by category:
Egyéb kategória

Lemondott Alexander Schallenberg osztrák kancellár!

Lemondott Alexander Schallenberg osztrák kancellár!
Hegedűs Norbert
2021. 12. 02., cs – 18:44

2021. december 2., csütörtök – 18:44
Friss ikon
Off

Törzs

Kurz csütörtökön délelőtt jelentette be, hogy teljesen visszavonul a politikától, és ezzel együtt lemond az Osztrák Néppárt (ÖVP) elnöki posztjáról is. A volt kancellárt november közepén fosztotta meg mentelmi jogától az osztrák parlament, miután korrupció gyanúja miatt folytatnak ellene vizsgálatot. 

Eddig úgy tűnt, hogy Sebastian Kurz egyfajta „árnyékkancellárként” továbbra is meghatározó szerepben marad az osztrák politikában, hiszen a pártelnöki és a frakcióvezetői posztot megtartotta. A kancellári széket átvevő Alexander Schallenberg is azt mondta korábban: folytatják a kormányprogramot, így ebben az értelemben „a Kurz-rendszer marad” Ausztriában. 

Schallenberg a lemondását bejelentő közleményében azt írta, hogy nem áll szándékában és sosem állt szándékában átvenni az ÖVP elnöki székét, azonban határozott véleménye, hogy mindkét hivatalt, tehát a kancellári posztot, illetve az Ausztriában legtöbb szavazatot szerzett párt vezetését, minél gyorsabban egy embernek kell átvennie. Médiaértesülések szerint a jelenlegi belügyminiszter, Karl Nehammer, lehet esélyes mindkét posztra – az ÖVP elnöksége pénteken ülésezik(Tx, 24óra, ú)

Visszavonul Sebastian Kurz osztrák exkancellár

Minden tisztségéről le

Bevezető

Késő délután lemondott Alexander Schallenberg osztrák kancellár – jelentette az osztrák közszolgálati média. Schallenberg alig két hónappal korábban, október 11-én lépett hivatalba, azt követően, hogy elődje, Sebastian Kurz ugyancsak önszántából távozott a hivatalából.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Sidó H. Zoltán

Read More

Post Comment