Search by category:
Egyéb kategória

Az EU az unióval egyet nem értők et is bevonná az Európa jövőjéről szóló konferenciába

Az EU az unióval egyet nem értők et is bevonná az Európa jövőjéről szóló konferenciába
Balaskó Réka
2021. 12. 03., p – 09:06

2021. december 3., péntek – 09:30
Friss ikon
Off

Törzs

A külügyminisztérium szerint a polgárok állnak a konferencia középpontjában, és „Európa minden szegletéből” megszólalnak. „Lehetséges, hogy ez a platform a jövőben, a CoFoE után is állandó része marad az uniós döntéshozatali folyamatnak” – fogalmazott a tárca, és hozzátette, minden észrevételt szívesen fogadnak, az unió vezetői számára minden visszajelzés fontos.

A minisztérium szerint a CoFoE másik pozitív hozadéka az , hogy a nyugat-balkáni országokat is bevonják a megbeszélésekbe és a konferencia plenáris üléseibe. „Ez egyértelmű jelzés szomszédainknak arról, hogy a jövőnk közös” – szögezte le a minisztérium.

A CoFoE 2022 tavaszáig várja az észrevételeket és az ötleteket, amelyekből konkrét ajánlások születhetnek az Európai Unió reformjára vonatkozóan. A konferencia hivatalos honlapján, a futureu.europa.eu címen bárki regisztrálhat, és kifejtheti véleményét vagy megírhatja észrevételeit az EU működésével kapcsolatban. A konferenciát az Európai Parlament, az Európai Tanács és az Európai Bizottság támogatja.

A polgári platformok résztvevői az unió 27 tagállamából érkeztek, tükrözve az EU demográfiai és társadalmi sokszínűségét. A résztvevők legalább harmada 25 évnél fiatalabb.

Bevezető

Az Európai Uniónak (EU) azon kell dolgoznia, hogy jobban bevonja a polgárokat az Európa jövőjéről szóló konferenciába (CoFoE). Törekedni kell arra, hogy hallathassák a hangjukat a marginalizálódott csoportok, az unióval egyet nem értők, vagy azok, akik a kilépést szorgalmazzák. Fontos, hogy a nők és az idősek hangja is jobban hallatsszon – tájékoztatta a TASR hírügynökséget a külügyminisztérium.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment