Search by category:
Egyéb kategória

MOK-infó: 125 intenzíven kezeltből 87 oltatlan

MOK-infó: 125 intenzíven kezeltből 87 oltatlan
Sudár Éva
2021. 12. 03., p – 14:37

2021. december 3., péntek – 14:37
Friss ikon
Off

Törzs

A MOK 125, intenzív osztályon kezelt koronavírusos beteg esetét nézte. Közülük 70-en intubálva, altatva lélegeztetőgépen vannak; 35-en non-invazív lélegeztetésben részesülnek; 20-an pedig maszkon keresztül kapnak oxigént. 

A kezelt betegek közül a MOK szerint 87-en oltatlanok, 31-en négy hónapnál régebben kapták meg az oltást, 7-en négy hónapon belül, míg ketten három dózist kaptak a védőoltásból. 

Az oltott betegek jellemzően a 70-90 éves korosztályból kerülnek ki, míg az oltatlanok között vannak, akik a 90-es években születtek.  

A MOK a posztban hangsúlyozta, több intenzív osztályról kapták az adatokat, a betegfelvételi módszer eltér, ezért a non-invazív módszerrel lélegeztetett betegek száma az itt jelöltnél magasabb lehet. A kutatás nem reprezentatív. 

Pénteken a koronavírus.gov.hu arról számolt be, hogy 7463 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, jelenleg 566-an vannak lélegeztetőgépen. 

Leírás

Forrás: MOK

Bevezető
Győr |

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) pénteken tett közzé egy több mint beszédes táblát arról, hogy az intenzív osztályokon kezelt betegek milyen arányban oltottak. Magyarországon már egy ilyen adatsor is kuriózumnak számít – nézzük is meg alaposan.  

Címkék

Település / hely
Győr

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Sudár Ágnes

Read More

Post Comment