Search by category:
Egyéb kategória

Az omikron jelentheti a járvány végét? A szakértő válaszolt!

Az omikron jelentheti a járvány végét? A szakértő válaszolt!
Balaskó Réka
2021. 12. 07., k – 10:07

2021. december 7., kedd – 11:15
Friss ikon
Off

Törzs

Az új variáns, a harmadik hullám és a harmadik oltás közepette rengeteg kérdés merülhet fel az emberekben. Mi is ez a szuperfertőző omikron? Már rutinná fog válni az oltás? Mikor lesz vége a járványnak? Ezekre a kérdésekre adott választ Jaroslav Flegr, cseh evolúcióbiológus a Plus 1 deň napilapnak.

A szakértő szerint az omikron Afrikában már bizonyította, hogy mennyire fertőző. Egyelőre nem tudni, mennyire bírja a hideget, de ha nálunk is úgy fog viselkedni, mint a dél-afrikai országokban, akkor egy idő után elnyomhatja a többi variánst.

Afrikában azonban főleg a fiatalabbaknál mutatták ki, így valóban fogalmunk sincs róla, hogy fog terjedni télen Európában, ahol az idősebbek nagyobb részét teszik ki a lakosságnak. „Ezért kell felkészülnünk a legrosszabbra, nevezetesen arra, hogy ez egy olyan gyilkos, amely képes lesz kijátszani a védőoltásainkat. Az elővigyázatosság nagyon fontos ebben az esetben” – mondta a lapnak.

Rutinná fog válni az oltás? Mikor lesz vége a járványnak? Folytatás a galériában!

Az omikron jelenti a pandémia végét? A szakértő válaszolt!
2021. 12. 07., k – 10:15
Balaskó Réka
Gallery images

Leírás

Fotók: plus jeden den

(br, pluska)

Bevezető

Jaroslav Flegr cseh evolúcióbiológus a Plus 1 deň napilapnak adott interjút, amelyben elmondta, hogy mire számíthatunk az omikronnal kapcsolatban. Arra is válaszolt, hogy szerinte rutinná válik-e majd az oltás, és mikor térhetünk vissza a normális kerékvágásba!

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment