Search by category:
Egyéb kategória

A kormány elfogadta az új járványügyi intézkedéséket, 3800 kórházi ápoltnál jön a szigorítás

A kormány elfogadta az új járványügyi intézkedéséket, 3800 kórházi ápoltnál jön a szigorítás
Hegedűs Norbert
2021. 12. 08., sze – 15:39

2021. december 8., szerda – 15:39
Friss ikon
Off

Törzs

Lengvarský elmondta, hogy Szlovákia új gyógyszereket vásárol a covidos betegek kezelésére, melyek azonban nagyon drágák – 55 millió euróba kerülnek. A miniszter ezért hangsúlyozza, hogy továbbra is a védőoltás a járvány elleni védekezés legjobb és legolcsóbb módja.

Péntektől OP rezsimben kinyithatnak az üzletek, fordászatok, a síközpontok, lehetnek istentiszteletek (max. 30 személy vagy 1 személy 25 négyzetméterre), kinyithatnak a fitnessztermek.

A távolsági tömegközlekedés pedig OTP rezsimben fog működni.

Hétfőtől a középiskolák és az alapiskolák felső tagozatai távoktatásra állnak át.

Ha a kórházban ápolt covidos betegek száma eléri a 3800-at, akkor az egészségügyi miniszter javasolni fogja a kormánynak a szigorítást. Jelenleg 3479 személy van kórházban.

A nagyon enyhén javult a járványhelyzet Szlovákiában. Csökkent a pozitív PCR- és antigéntesztek száma. A gépi lélegeztetésre szoruló betegek száma kissé emelkedett. A mentőket jelentősen kevesebbszer riasztották – tájékoztatott a szerdai kormányülés után Matej Mišík, az Egészségügyi Elemzések Intézetének (IZA) vezetője.

Bevezető

Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter szerdán tudatta, hogy a kormány jóváhagyta az intézkedéseket, melyek január 9-ig lesznek érvényesek.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment