Search by category:
Egyéb kategória

Nem engedélyezik a családi látogatásokat karácsonykor

Nem engedélyezik a családi látogatásokat karácsonykor
Nagy Roland
2021. 12. 08., sze – 16:04

2021. december 8., szerda – 16:42
Friss ikon
Off

Törzs

A kormány szerdán elfogadta a következő hetek járványügyi szigorításait, amelyeket Vladimír Lengvarský ismertetett. Még ahhoz képest is történtek változások, amit az egészségügyi miniszter és Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnök kedden jelentett be.

Péntektől nyitnak a boltok, a felső tagozatok és a középiskolák átállnak a távoktatásra

Pozsony |

A koalícióban sikerült megállapodni a következő hetek járványkezeléséről. December 10-től kinyitják a boltokat az oltottak és a fertőzésen átesettek számára, viszont az általános iskolák felső tagozatainak és a középiskoláknak hétfőn át kell állniuk a távoktatásra.

A boltok és a templomok mellett pénteken nyitnak az edzőtermek, a szépségápolási szolgáltatások (fodrászok, manikűrösök stb.), valamint a sípályák is. Mindegyik esetében érvényben van az OP-rezsim, vagyis csak az oltottakat és a fertőzésen átesetteket engedik be, és szigorú járványügyi előírásokat is be kell tartani.

Lengvarský továbbá azt is elmondta, hogy a kijárási tilalom az ünnepek alatt is érvényben marad, ráadásul a jelenlegi formájában. Ez azt jelenti, hogy szenteste sem látogathatjuk meg a hozzátartózóinkat. Újságírói kérdésre a tárcavezető azt mondta, idén fel sem merült, hogy a tavalyihoz hasonló, úgynevezett családi buborékokat hozzanak létre az emberek, vagyis válasszanak, hogy mely háztartást szeretnék meglátogatni.

Az egészségügyi miniszter azt is elmondta, ha a kórházakban kezelt betegek száma eléri a 3800-at, akkor újra bevezethetik a szigorított lockdownt, amely nem járna enyhítésekkel az OP-rezsimbe tartozók számára. Jelenleg 3479 fertőzött szorul kórházi ellátásra.

A kormány mindemellett jóváhagyta Lengvarský azon javaslatát, melynek értelmében január 10-ig az igazságügyi minisztériummal együttműködve kidolgoznak egy jogi elemzést arról, mennyire lehetséges a szlovák jogrendben a koronavírus elleni vakcina kötelezővé tétele a 60 év felettiek számára.

Bevezető
Pozsony |

A kijárási tilalom alól nem képeznek kivételt a karácsonyi összejövetelek sem – jelentette be Vladimír Lengvarský (OĽaNO) egészségügyi miniszter a szerdai kormányülés után.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Nagy Roland

Read More

Post Comment