Search by category:
Egyéb kategória

Hatráková egy szavazattal bukta a gyermekjogi biztos posztot

Hatráková egy szavazattal bukta a gyermekjogi biztos posztot
Bugár Anna
2021. 12. 09., cs – 18:12

2021. december 9., csütörtök – 18:30
Friss ikon
Off

Törzs

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a parlament ma délután szavazott az új gyermekjogi ombudsmanról. A nyolc jelölt közül a fináléba Hatráková és Niku jutott be, múlt héten pénteken ugyanis ők kapták a legtöbb szavazatot a honatyáktól. Az új biztos kinevezésére azonban még biztosan várni kell, egyik érdeklődőt sem támogatta a plénum többsége. Hatráková és Niku nemcsak a politikusokat osztotta meg, de a szakértők sem voltak elragadtatva a „döntőbe jutott” jelöltektől. Ondrej Dostál (SaS) már a hét elején leszögezte, számára egyik verzió sem elfogadható, így inkább az kiválasztási folyamat megismétlését javasolja. Így is lesz végül, a parlament ma nem választott új gyermekjogi biztos, az érdeklődőknek ismét jelentkezniük kell a meghallgatásra. 

A szavazólistát egyelőre nem hozták nyilvánosságra, néhány órán belül derülhet ki, miként voksoltak az egyes képviselők. 

Új gyermekjogi biztost választ a parlament

Pozsony |

Katarína Hatráková parlamenti képviselő és Anna Niku sztárügyvéd – ők ketten maradtak versenyben a december elején megüresedő gyermekjogi biztos posztért. A szakértők szerint egyik jelölt sem ideális, de bíznak benne, hogy végül a „kisebb rossz” mellett döntenek a képviselők.

Bevezető
Pozsony |

A parlament csütörtökön késő délután szavazott a két jelöltről a gyermekjogi ombudsman posztra, a szavazáson jelenlévő képviselők többségét azonban egyiküknek sem sikerült meggyőzni, így a választási folyamat megismétlődik. Katarína Hatrákovát a 135 képviselőből 67-en támogatták, míg Anna Nikut 49-en.

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Bugár Anna

Read More

Post Comment