Search by category:
Egyéb kategória

Na, melyik édesség bukott meg a Nagy Magyar Szaloncukorellenőrzésen? (GALÉRIA)

Na, melyik édesség bukott meg a Nagy Magyar Szaloncukorellenőrzésen? (GALÉRIA)
Sudár Éva
2021. 12. 09., cs – 11:00

2021. december 9., csütörtök – 11:09
Friss ikon
Off

Törzs

A közlemény szerint az ITM akkreditált élelmiszer- és vegyipari laboratóriumának vizsgálata „a szaloncukrok bevonatarányának és nettó tömegének megfelelő feltüntetésére” terjedt ki.  A túl vékony burokkal rendelkező szaloncukor tölteléke könnyen kifolyhat, a mártott termék a kevés bevonat miatt hamarabb kiszáradhat. A megfelelő arányt ezért előírások rögzítik, a töltöttek mindegyike megugrotta a 25, a mártottaké pedig a 20 százalékos limitet. Az elégtelen bevonat miatt tehát egyetlen szaloncukrot sem kellett bevonni.  

Rendelkezés adja meg azt is, hogy a tételellenőrzés során legfeljebb mennyivel térhet el az előre csomagolt termék tömege a tájékoztatásban jelzettől. 100-200 gramm között 9 százaléknál nagyobb különbség már nem fogadható el. Egy termék dobozába az egyedileg megengedhetőnél is kevesebb szaloncukrot csomagoltak, az ügyben hatósági eljárás indult. Nézze meg, melyik az:  

Az ünnepi ellenőrzéssorozat a rázós fényfüzérek kiszűrésével folytatódik. 

Szaloncukorteszt
2021. 12. 09., cs – 11:08
Sudár Éva
Gallery images

Bevezető

Aki még nem vásárolt szaloncukrot, s Magyarországon kívánja beszerezni, az most jól figyeljen. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által elrendelt fogyasztóvédelmi vizsgálat húsz terméket vett górcső alá, egy akadt fenn a rostán. Megtalálja, melyik az.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Sudár Ágnes

Read More

Post Comment