Search by category:
Egyéb kategória

Elkezdődött, de gyorsan véget is ért a kórházreformról szóló parlamenti vita

Elkezdődött, de gyorsan véget is ért a kórházreformról szóló parlamenti vita
Nagy Roland
2021. 12. 10., p – 10:06

2021. december 10., péntek – 10:30
Friss ikon
Off

Törzs

A kórházreformról szóló javaslat az utóbbi időben megosztja a koalíciót. A Sme rodina támogatása nem egyértelmű, Boris Kollár többször is hangsúlyozta, hogy csak bizonyos feltételek mellett hajlandó támogatni Vladimír Lengvarský javaslatát.

Kollár csak akkor támogatja a kórházreformot, ha…

Pozsony |

Boris Kollár (Sme rodina), a parlament elnöke és pártja hajlandó támogatni a kórházreformot, ha a javaslatot kiegészítik a vidéki polgármesterek és az orvosok követeléseivel.

A koalíció megosztottsága miatt arra lehetett számítani, hogy a reformmal kapcsolatos vita akár napokig is elhúzódhat (legutóbb ez történt Igor Matovič oltási bónuszával is).

Végül azonban nem ez történt. A vitába előzetesen ugyan több képviselő is bejelentkezett, de amikor rájuk került volna a sor, nem tartózkodtak a szavazóteremben, ezért a tárgyalás már délelőtt lezárult. Az utolsó felszólaló, Janka Bittó Cigániková (SaS), az egészségügyi bizottság vezetője kiáltt a javaslat mellett. Azt mondta, tisztában van vele, hogy a javaslat nem tökéletes, ennek ellenére úgy véli, muszáj elindítani a reformot, mert a szlovák egészségügy jelenleg tarthatatlan állapotban van.

„A kórházreform alapgondolata jó, de inkább az egészségügy átfogó reformjához kellene hozzáfognunk”

Pozsony |

Vajon megoldás lehet a kórházreform a szlovák egészségügy rendszerszintű problémáira? Valóban lesznek bezárások? Mennyire érinti a magyarlakta területeket a szakorvosok hiánya?

Bevezető
Pozsony |

Pénteken már a délelőtti órákban lezárult a kórházreformmal kapcsolatos vita a parlamentben. A képviselők várhatóan kedden délután szavaznak majd az utóbbi évek legnagyobb egészségügyi reformcsomagjáról.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Nagy Roland

Read More

Post Comment