Search by category:
Egyéb kategória

Nem születt gól Pozsonyban, a DAC remizett a Slovannal

Nem születt gól Pozsonyban, a DAC remizett a Slovannal
Hegedűs Norbert
2021. 12. 12., v – 19:26

2021. december 12., vasárnap – 19:26
Friss ikon
Off

Törzs

Pozsonyban nézők nem, de fagypont körüli hőmérséklet és erős szél fogadta a csapatokat. Utóbbi miatt jóval hidegebbnek tűnt a levegő a Nemzeti Futballstadionban. A szurkolók kellemesebb környezetben figyelhették a rangadót, a lelátók a koronavírusos megbegetedések miatt hozott óvintézkedések miatt ugyanis ismét üresen maradtak.

A DAC kezdőjében ott volt a 200. Fortuna ligás meccsén szereplő Dominik Kružliak. A Kalmár sérülése óta a csapatkapitányi karszalagot viselő középhátvéd 134 mérkőzésen a rózsahegyiek mezében játszott az élvonalban, a dunaszerdahelyiek szerelésében pedig a 66. találkozójára készült. Mellette a védelem közepén Muhamedbegovic játszott, a szélen a két panamai, Davis és Blackman. A gólok elkerüléséért felelősök körét természetesen Martin Jedlička egészítette ki a kapuban. A középpályán Dimun és Balic elé bekerült a sérüléséből immár teljesen felépülő Schäfer, mellette a két szélen Ciganiks és Sharani játszott, legelöl Hahn kapott lehetőséges Joao Janeiro vezetőedzőtől. Lamkel Zé továbbra sincs százszázalékos állapotban, így ő kimaradt a meccskeretből. A cserék pokrócokba csavarták magukat a kispadok feletti lelátórészen.

A mérkőzés elején a Slovan birtokolta a labdát, de az első, sőt a második veszélyes lövést is a dunaszerdahelyiek neve mellé írhattuk fel. Blackman és Schäfer összjátéka után a magyar középpályás szépen vert át egy védőt a tizenhatoson belül, majd az ötös sarkáról lőtt, de Chovan védeni tudott. A kipattanó maradt a vendégeknél és egy passz után Balic lőhetett 15 méterről, de újra a kapus kezébe ment a labda.

Az első negyedórában a hazaiak még lövésig sem jutottak el a szervezetten védekező sárga-kékek ellen, akik amint megszerezték a labdát, igyekeztek azonnal támadásba lendülni. A két edző a technikai zóna határán állva nézte a meccset. Közülük Janeiro volt a hangosabb, folyamatosan irányította játékosait, hogy kinek hová kell helyezkednie az adott játékszituációban.

Fél óra után Weiss szögletét De Marco fejelte jóval a kapu mellé, továbbra sem talált kaput a bajnokság éllovasa. Nem sokkal később Schäfer passzolta el a labdát, így Henty került helyzetbe és lőtt, Kružliak blokkolt, a magyar középpályás pedig javítva hibáját felszabadított. A túloldalon Chovan volt kissé könnyelmű, mikor bő húsz méterre a kapujától próbált söprögetni, de Ciganiksot találta el, Abenaék viszont eltakarították a lepattanót.

A nem túl magas színvonalú játékot hozó első félidő 0:0-nál ért véget.

A szünet után ott folytaták a csapatok, ahol abbahagyták. Passzolgatott a Slovan, de a DAC került helyzetbe. Blackman és Sharani összjátéka után a jobbhátvéd lőtt éles szögből fölé. Joao Janeiro néha úgy tűnt, a játékvezetők tevékenységén kínjában nevet. Történt ez néhány sárga lap nélkül hagyott hazai szabálytalanság után és akkor is, mikor 1-2 perc csúszással elindult a második játékrész, a negyedik játékvezető pedig beavatta az edzőket, hogy mi volt ennek az oka. Kívülről úgy tűnt, a bírók kommunikációs eszközeivel nem volt valami rendben.

Miután Hahn elesett Abena mellett a tizenhatoson kívül és nem született ítélet, Glova kijött és figyelmeztette a dunaszerdahelyiek trénerét. Egy perc sem telt el, mikor Blackman kemény belemenése után Weiss esett a földre, majd azonnal reklamálni kezdett, de a negyedik játékvezető jelezte neki, inkább a játékkal foglalkozzon. Sajnos ebben az időszakban helyzetet nem, ilyen komikus pillanatokat ellenben láthattunk.

A 60. percben Henty majdnem kihasználta Kružliak hibáját, de Jedlička bele tudott érni a tizenhatoson belülről érkező lövésbe, így csak szöglet lett a hatalmas helyzetből. Ezt követően átengedték a területet az égszínkékek Balicéknak. A horvát el is jutott egy lövőhelyzetig, de nem sikerült jól eltalálnia a labdát, ami így Chovannál kötött ki.

A 73. percben jött az első sárga, amelyet De Marco kapott, miután keményen odalépett Dimunnak, majd az első csere is, Balicot Nebyla váltotta. Két perccel később Blackman is besárgult.

A Slovan kettőt is változtatott, Mráz és De Marco helyére Zmrhal és Green állt be. Sharani sem bírta sokkal tovább, a 80. percben lenn maradt a földön. Andzounanára cserélték őt a vendégek. Schäfer beadásáról nem sokkal maradt le Hahn, jöhetett a szöglet. Az ez utáni kombinációt lefülelték a hazaiak. Öt perc és a hosszabbítás volt hátra még ekkor.

A hajrára jöttek a cserék mindkét oldalon: Hahn-Krstović, illetve Weiss-Adler, Čavrič-Dražič. A ráadásban Agbo távoli lövésénél nagyot kellett nyújtózkodnia Jedličkának, de kitornázta a labdát a felső sarokból. A legvégén már nem forogtak veszélyben a kapuk, így 0:0-val ért véget a rangadó.

Bevezető

0:0-ás döntetlen született a labdarúgó Fortuna Liga 18. fordulójának rangadóján.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Elek Zoltán

Read More

Post Comment