Search by category:
Egyéb kategória

Visszatérnének a covid-automatához a fürdők

Visszatérnének a covid-automatához a fürdők
Kiss Bartalos Éva
2021. 12. 12., v – 09:15

2021. december 12., vasárnap – 11:00
Friss ikon
Off

Törzs

Mától elindul a téli idény a sípályákon, a héten bejelentett intézkedések értelmében az oltottak és a betegségen átesettek (OP-rendszer) használhatják a felvonókat. December 25-én pedig a szállodák és azok éttermei is megnyithatnak, a vendégek a wellness-szolgáltatásokat is használhatják. Az OP-rendszerben, de negatív tesztet is fel kell mutatniuk. Ha viszont valaki oltva, vagy gyógyultan, és negatív teszttel a kezében csak fürdőbe menne, azt nem engedhetik be. A kijárási tilalom miatt november végétől zárva tartó uszodák és fürdők újranyitásáról nem volt szó az elmúlt napokban, erre hívta fel a figyelmet Peter Kolenčík is, a SAAKP alelnöke hozzátéve, hogy az egészséges kikapcsolódási lehetőséget nyújtó fürdők kiestek a kormány látószögéből. Somogyi Gábor, a SAAKP elnöke, a dunaszerdahelyi fürdő igazgatója rámutatott, hogy több ellentmondás is van a szabályozásban. A covid-automata szerint a súlyosabb járványhelyzetben (piros, bordó, fekete) létszámkorlátozás mellett csak az oltott, és a gyógyult látogatókat engedhették be a fürdőbe.

„Aki beoltatta magát, vagy átesett a betegségen, annak eddig azt ígérték, hogy már nem kell tesztet is felmutatni. A másik dolog, hogy hasonló feltételekkel a napi vendégeket nem engedhetjük be.

Ha a fürdők nem fogadhatnak egyéni látogatókat, az nagy érvágást jelent. Az elszállásolt vendégek ugyanis csak a látogatók egy részét teszik ki” – jegyezte meg az igazgató. A bizonytalanság is bosszantja az idegenforgalmi látványosságok vezetőit, hiszen ugyan karácsonyra is és a szilveszteri időszakra is vannak foglalásaik, de ez még nem jelenti azt, hogy a vendég meg is érkezik. A nem egyértelmű szabályok ugyanis a szállóvendégeket is elriasztják. Néhányan rugalmasan kezelik a foglalásaikat, viszont olyan helyzettel is szembesültek, hogy a vendég nem jelzett vissza, de végül nem is érkezett meg a szállodába.

A SAAKP tagjai az átlátható, kiszámítható intézkedéseket és a gazdasági segítségnyújtást hiányolják. „Szeretnénk visszatérni a covid-automatához. Nem vonjuk kétségbe a járványhelyzet súlyosságát, ezért is gondoljuk azt, hogy a regionális szinten adekvát korlátozások mellett működhetnének a szolgáltatások a covid-automata szerint” – nyilatkozta a szövetség elnöke. A fürdők üzemeltetői leszögezik, hogy mindent megtesznek azért, hogy megóvják a vendégeik egészségét és kinyithassanak. „Ha megtagadják tőlünk ezt a lehetőséget, akkor arra kérjük a kormányt, hogy minél hamarabb tájékoztasson arról, hogyan kompenzálják majd a megtartott munkahelyekkel összefüggő költségeket és a bevételkiesést.

Bevezető
Dunaszerdahely |

Síelni szabad, de fürdeni nem – az enyhítések után sem nyithatnak ki a termálfürdők és aquaparkok, a szállodák wellness részlegeit azonban használhatják majd a vendégek. A fürdőszövetség (SAAKP) átlátható szabályozást vár, visszatérnének a covid-automatához.

Település / hely
Dunaszerdahely

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Kiss Bartalos Éva

Read More

Post Comment