Search by category:
Egyéb kategória

A védekezés már rendben van Dunaszerdahelyen

A védekezés már rendben van Dunaszerdahelyen
Elek Zoltán
2021. 12. 13., h – 18:20

2021. december 13., hétfő – 18:44
Friss ikon
Off

Törzs

A dunaszerdahelyiek a bajnoki címvédő otthonában az első pillanattól fogva szervezetten védekeztek, a hazaiak nem is találták meg az ellenszert, hogyan kéne feltörni a csallóközi reteszt. E mellett a labdaszerzések után azonnal támadásba lendültek és igyekeztek minden akciót lövéssel zárni. Ha ez nem sikerült és jött egy-egy visszapassz, vezetőedzőjük máris toporzékolt a kispad mellett. A találkozó lefújása után ellenben már higgadtan értékelt.

Nehéz, harcos meccs volt. Az első félidőben többet volt a labda a Slovannál, de kiegyenlített volt a játék képe. A másodikban próbálkoztunk, nyomás alá próbáltuk helyezni az ellenfelet, a célunk az volt, hogy boldogan hagyjuk el a pályát” – értékelt röviden Janeiro.

Ugyan voltak kisebb-nagyobb megingások a védelemben, szemmel látható volt, hogy a korábban megszokott meccsenkénti 3-4 hatalmas hiba már 1-re redukálódott. Ennek meg is van az oka. „Újraszerveztük a védekezést. Ha egy házat épít, akkor az alapoktól kezdi. Nálam ez az alap. A kapus és az előtte lévő négyes vagy ötös védősor, majd jönnek a középpályások és a csatárok. Ez volt az, amit elkezdtünk felépíteni, hogy szervezettebbek legyünk. Persze ezzel nem azt mondom, hogy ez korábban nem volt meg, csupán most az én elképzeléseim szerint dolgozunk és az én filozófiám szerint szervezzük a játékot. Nagyon gyakorlatiasnak kell most lennem, hogy gyűjteni tudjuk a pontokat. Ezt mindenkinek meg kell értenie. Eddig négy meccsen nem kaptunk gólt, de ez volt az első, amin nem is rúgtunk” – válaszolta arra az újságírói kérdésre, hogy min változtatott védekezésben.

A másik oldalon, Vladimír Weiss is ezt emelte ki. „Egy olyan ellenfelet vártunk, akinek nagyon szervezett a védelme. Ez így is volt. Az első félidőben még egy helyzetük is akadt, aminél Chovan nagyot védett. A második játékrészben nekünk volt egy hasonlóan nagy lehetőségünk, aminél pedig az ő kapusuk mutatott be egy bravúrt. A legnagyobb ellenfelünk azonban a pálya. Gyorsan akarunk játszani, főleg előrefelé, de egy ilyen játéktéren ezt nem lehet megvalósítani. Nekünk van a legszebb stadionunk és a legrosszabb gyepszőnyegünk. A döntetlen igazságosnak mondható, hiszen a Dunaszerdahely jól védekezett, mi pedig támadásban nem tudtuk semmilyen módon átütni a falat” – tért ki a pálya talajára is a Slovan edzője. Ezt több játékosa is megtette a meccs utáni interjúkban, de Martin Jedlička is egyetértett. „Meg kell fordulni és megnézni a pályát és máris látjuk az okát” – vágta rá azonnal a kapus arra a kérdésre, hogy mi volt az oka a nem túl nagy tempójú játéknak és annak, hogy nem született gól.

Nem akartunk kikapni, persze jó lett volna győzni. Nehéz mérkőzés volt, nehéz körülmények között, rossz talajon és nagyon hideg időben, így az egy pontot el tudom fogadni. Jó lett volna csökkenteni a hátrányunkat a Rózsaheggyel szemben, de még hosszú a bajnokság, lesz lehetőségünk pontokat szerezni. Szerettük volna kiélvezni ezt a mérkőzést egy szép stadionban és egy olyan nagy név ellen, mint amilyen a Slovan” – mondta a Jedlička aki azt is hozzátette, hogy számára örömteli, hogy az új edzővel nem kapott még gólt a csapat, hiszen amíg a csatárok a gólokat gyűjtik, ők a nullákért dolgoznak elsősorban. Persze elmondása szerint egy 2:3-as eredménynek azért jobban örült volna.

A DAC hátránya három pont az említett rózsahegyiek mögött, pénteken pedig éppen őket fogadják a MOL Arénában.

Nem születt gól Pozsonyban, a DAC remizett a Slovannal

0:0-

Bevezető
Dunaszerdahely |

A DAC immár negyedik mérkőzésén nem kapott gólt Joao Janeiro kinevezése óta. Jelen statisztika értékét növeli, hogy vasárnap a Slovan otthonában nem rezdült meg a hálójuk.

Település / hely
Dunaszerdahely

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Elek Zoltán

Read More

Post Comment