Search by category:
Egyéb kategória

Az éttermek tulajdonosai a tilalom ellenére kinyitnának – ultimátumot adtak a kormánynak

Az éttermek tulajdonosai a tilalom ellenére kinyitnának – ultimátumot adtak a kormánynak
Balaskó Réka
2021. 12. 13., h – 15:16

2021. december 13., hétfő – 19:30
Friss ikon
Off

Törzs

A besztercebányai városháza előtt gyülekeztek a helyi vendéglátósok, akik öt feltétellel áltak elő, amelyek szerintük a vendéglátóiparban vállalkozók túlélését jelenthetik.

A járvány által leginkább érintett ágazatok képviselői elmondták, hogy a kormány segítsége elégtelen. A tagokat pedig azzal vádolják, hogy nem kommunikálnak velük. Követeléseik között szerepel, hogy szombattól megnyithassanak az OP-rendszer szerint.

Követelik továbbá a támogatásuk növelését a bevételeik visszaesésének 20 százalékával, valamint az Elsősegély ++ csomag visszaállítását. Azt is szeretnék, hogy jövő év április 1-jétől 10 százalékos áfát fogadjanak el az indulási támogatás részeként, és egyértelmű, megkülönböztetés nélküli szabályokat kérnek – írja a Disrupter.

A Szlovák Gasztronómiai Szövetség (ASG) képviselője, Viliam Pavlovský közölte, hogy a kormánynak ezen követeléseik elfogadására csütörtökig adnak határidőt. Hozzátette, amennyiben nem fogadják el a feltételeiket, akkor fontolóra veszik, hogy a tilalom ellenére megnyitják a vállalkozásaikat.

Ľubica Janíková, a kormányfő szóvivője elmondta, hogy a keddi kormányülés előtt nem nyilatkoznak az ügyben.

FOTÓK: Megnyitottak az üzletek! Ezt mondták a vásárlók és a vállalkozók!

Pénteken újra kinyithattak az üzletek az OP-rendszerbe tartozók előtt. A Plus 1 deň napilap pedig utánajárt, hogy mit szóltak ehhez a vásárlók!

Egyre mérgesebbek a vállakozók: Ezt üzenték a kormánynak

A munkáltatók és a vállalkozók szerint a kormány intézkedései egyre abszurdabbak, ezt pedig főleg a vendéglátóipar sínyli meg…

(br, disrupter)

Bevezető

Szerintük a kormánytól kapott segítség semmire sem elegendő, ezért ultimátummal és követelésekkel fordultak hozzájuk.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment