Search by category:
Egyéb kategória

Miről ír a keddi Új Szó?

Miről ír a keddi Új Szó?
Mészáros Richárd
2021. 12. 13., h – 19:54

2021. december 13., hétfő – 20:15
Friss ikon
Off

Törzs

Közélet:

Ősszel az összes vizsgált ágazatban nőtt a bruttó átlagbér, az egyes ágazatok között azonban látványos különbségek vannak. Ugyanez érvényes a foglalkoztatottságra is: míg egyes ágazatokban csökkent az alkalmazottak száma, a munkáltatók egy része nehezen talál megfelelő munkaerőt. Részletek a keddi Új Szóban.
Grendel Gábor (NOVA, OĽaNO), a parlament alelnöke cenzúrát kiáltott, miután az államfő, Zuzana Čaputová és Peter Pellegrini (Hlas) találkozója után, annak résztvevői szerinte nyomást gyakoroltak a sajtóra, hallgassák el az eseményt. Az elnöki iroda visszautasítja a vádakat.
A Specializált Büntetőbíróság (ŠTS) bűnösnek találta a Dora-perként elhíresült ügy vádlottjait. Dora Ferenc alsóhatári polgármestert 25 évnyi szabadságvesztésre ítélték, több gyilkosság megrendelése, valamint a Sátor-banda támogatása miatt. Fia szintén 25 évet kapott. Az ítéletek még nem jogerősek. 
A járványügyi óvintézkedések kihatnak az iskolákra is, az oktatásügyi miniszter ellenezte ugyan, de az alapiskolák felső tagozatos tanulói, valamint a középiskolás diákok hétfőtől ismét távoktatásban részesülnek. „Az egyik szemem sír, a másik nevet” – mondta Madarász Róbert, a komáromi Marianum Magyar Tannyelvű Egyházi Iskolaközpont igazgatója a távoktatás újonnani bevezetése kapcsán. Sebő Renáta, a bősi Amade László Alapiskola igazgatója szerint viszont az intézkedés elkésett.

Régió:

Kevesen kérik az első védőoltást
Nem csökken a covidos páciensek száma
Közös kosárfonás a téli estéken

Kultúra:

A lockdown miatti kényszerszünetet követően ismét látogatható Koszorús Rita tárlata a pozsonyi Atelier XIII-ban, a tárlatról írunk.
 
Jövő évi európai turnéján a magyar fővárost is útba ejti John Legend, a többszörös Grammy-díjas amerikai soul-R&B előadó.
Akár nembináris is lehet az új 007-es, ejtette el a Bond-filmek producere. 

Sport:

DAC: a védekezés már teljesen rendben
MMA: Olivier lekopogtatta Poiriier-t
A magyar női kézisek értékelték a vb-t

Bevezető

A keddi Új Szó tartalmából:

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment