Search by category:
Egyéb kategória

Közel 1,3 millió euróért terveznek beruházásokat Nagymegyeren

Közel 1,3 millió euróért terveznek beruházásokat Nagymegyeren
Kiss Bartalos Éva
2021. 12. 14., k – 21:14

2021. december 15., szerda – 12:00
Friss ikon
Off

Törzs

A képviselők decemberi ülésükön szavaztak a költségvetésről, amelyhez Pongrácz Kálmán képviselő terjesztette be a megfogalmazott módosításokat. Elmondta, a bevételi és a kiadási oldalról is kihagynák azokat a beruházásokat, amelyekről egyelőre nem kötött szerződést a város. A pénzügyminisztérium friss adó-előrejelzése szerint 3,579 millió euró jár Nagymegyernek a részadókból. Jövőre 1,287 millió euró értékű beruházásokkal számolnak a képviselők, ezek között van tanterem felújítás, egy roma közösséget érintő projekt, új parkolók, buszmegálló és járdák építése, a Bartók Béla Alapiskola fűtésrendszerének korszerűsítése, játszótereket bővítése, a Nagymegyer és Izsap közötti kerékpárút befejezése és egy működő csatornahálózat a városrészben.

Pongrácz megjegyezte, hogy a költségvetésben szerepelt egy 200 ezer euró értékű város ingatlan eladásából származó bevétel is, de nem tudnak arról, hogy ilyet tervezett volna a város. A rendelőintézet felújításának 800 ezer euró értékű tervezetéről pedig kiderült, hogy nem kapott rá támogatást a város, ezért csak akkor számolnának vele a büdzsében, ha mégis sikeres lenne a pályázat. A képviselő elmondta, bízik benne, hogy ha elfogadják a költségvetést, akkor meg is valósulnak majd az abban szereplő tervek.

A testület egyhangúlag elfogadta a módosított költségvetést, amely szerint közel kilencmillió euró bevétellel és kiadással számol. A képviselők és a polgármester is hiányolta a főellenőr jelentését a büdzséről. Nagymegyernek továbbra sincs főellenőre, mivel Holényi Gergő polgármester nem kötött szerződést a képviselők által megválasztott Kmeť Richarddal. A polgármester arra hivatkozva utasítja el az együttműködést, hogy a megválasztott főellenőr, aki a Smer járási elnöke, nem teljesíti a függetlenségre vonatkozó feltételeket. A vonatkozó paragrafus szerint „Ellenőrzési tevékenységét függetlenül és pártatlanul végzi, összhangban az ellenőrzési tevékenység végzésére vonatkozó alapvető szabályokkal”.

Bevezető

Új járdák, tantermek, játszótér, parkolóhelyek, csatornázás – egyebek mellett ezek is belekerültek a csallóközi fürdőváros jövő évi költségvetésébe, amelyet a képviselők javaslata alapján átszabott a testület.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Kiss Bartalos Éva

Read More

Post Comment