Search by category:
Egyéb kategória

Megerősítő oltás: Az NCZI csaknem 1,5 millió meghívót küld szét a napokban

Megerősítő oltás: Az NCZI csaknem 1,5 millió meghívót küld szét a napokban
Hegedűs Norbert
2021. 12. 14., k – 13:57

2021. december 14., kedd – 14:30
Friss ikon
Off

Törzs

„Az SMS üzenet tartalmazni fogja a PIN kódot, amely a korona.gov.sk oldalon keresztül történő regisztrációhoz szükséges” – pontosított Sivá. Ezt a kódot elküldték az első dózisra való regisztrálás után is.                              

A harmadik, ún. megerősítő oltást leghamarabb a második dózis beadása után három hónappal vehetik fel a 18 évnél idősebb érdeklődők.

A szóvivő elmondása szerint azok is regisztrálhatnak a megerősítő oltásra, akik az oltakozás után estek át a COVID-19 betegségen, vagy monoklonális ellenanyagokkal kezelték őket. Azok, akik „egyadagos” vakcinát kaptak, két hónap elteltével vehetik fel a megerősítő oltást.

Regisztrálni a https://vakcinacia.nczisk.sk/registracia-3-vlna linkre kattintva lehet.

Az mRNA vakcina harmadik adagjáról szóló útmutatást hétfőn (december 13.) frissítették. Szlovákia az egészségügyi minisztérium közleménye szerint csatlakozott a világ más országaihoz, ahol az egyes dózisok beadása közötti időintervallumot a vonatkozó tudományos tanulmányokra támaszkodva már lerövidítették.

Bevezető

Az Egészségügyi Információk Nemzeti Központja (NCZI) a napokban csaknem 1,5 millió SMS üzenetet küld szét, melyekben meghívja az állampolgárokat a COVID-19 betegség elleni vakcina megerősítő dózisának felvételére. A TASR hírügynökséget Alžbeta Sivá, az NCZI szóvivője tájékoztatta kedden.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment