Search by category:
Egyéb kategória

Oltást szerveznek, vitamint kézbesítenek az időseknek

Oltást szerveznek, vitamint kézbesítenek az időseknek
Tornyai Bianka
2021. 12. 14., k – 10:05

2021. december 14., kedd – 12:00
Friss ikon
Off

Törzs

A város polgármestere, Dušan Badinský és Katarína Sowiňská, a Járási Hivatal képviselője közös szervezésében december 10-re és 17-re hirdették meg a koronavírus elleni oltást Szencen.

Szervezik a következő oltást

Martina Ostatníková, a város szóvivője elmondta, előzetes regisztrációhoz kötötték a részvételt, két nap alatt betelt az összes időpont. “December 10-én 341 személy kapta meg a Pfizer vállalat védőoltásának első, második vagy harmadik adagját. A város adta a helyszínt és a segítőket. Főként a városi rendőrök és a Városi Hivatal alkalmazottai tájékoztatták és igazították útba az érkezőket. A jelenlévő igyekeztek mindent megtenni azért, hogy ügyesen, felesleges várakozás nélkül tudják kiszolgálni az érdeklődőket. Szeretném hangsúlyozni, hogy a gyorsabb haladás végett tanácsos éppen időben érkezni, felesleges a megadott időpont előtt akár fél órával a helyszínen lenni, mert olyankor alakulnak ki hosszú sorok és átláthatatlan helyzetek. Ezt tanácsos mindenkinek a későbbi oltásokon is szem előtt tartania. Mivel a december 17-i időpontok is beteltek és nagy az érdeklődés, ezért már szervezzük a következő oltási alkalmakat” – fejtette ki a szóvivő. Egyben felhívta a figyelmet, hogy azoknak, akik nem az első oltásra jelentkeznek, regisztráció előtt szükséges tájékozódniuk arról, hogy megkaphatják-e a Pfizer oltóanyagát, ugyanis ez nem minden esetben lehetséges. Szenc weboldalán erről részletes leírás található. 

Vitamin az időseknek

Szenc városa 6600 euró értékben 1200 vitamincsomagot vásárolt a 70 évesnél idősebb lakosoknak, hogy ezzel járuljon hozzá a betegségek megelőzéséhez. “Az aktuális járványügyi korlátozások miatt idén októberben elmaradt az idősek köszöntése. A polgármester azonban szerette volna őket ebből az alkalomból hasznos ajándékkal megajándékozni, ezért úgy döntött, 90 darabos D3-vitamincsomagot juttat el számukra. A kézbesítést december 14-én kezdik a Városi Hivatal szociális osztályának alkalmazottai és a Vöröskereszt helyi szervezetének önkéntesei segítségével. Az idősek a járvány idején a legveszélyeztetettebb csoportba tartoznak, a D-vitamin a téli időszakban segít támogatni az immunrendszert” – hangsúlyozta Martina Ostatníková.

 

Bevezető
SZENC |

A nagy érdeklődés miatt már szervezik a következő oltást a városban. Az idősek a napokban vitamincsomagot kapnak.

 

Település / hely
SZENC

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Tornyai Bianka

Read More

Post Comment