Search by category:
Egyéb kategória

Miről ír a csütörtöki Új Szó?

Miről ír a csütörtöki Új Szó?
Mészáros Richárd
2021. 12. 15., sze – 19:36

2021. december 15., szerda – 19:54
Friss ikon
Off

Törzs

Közélet:

Hirtelen megugrott Rajkán a lélekszám – a Covid és a határok lezárása, ellenőrzése miatt a Szlovákiából átköltözők kénytelenek voltak bejelentkezni a járvány alatt
A koronavírus egy állandóan visszatérő járvánnyá válik, amellyel kénytelenek leszünk megtanulni együtt élni – állítja a Szlovák Orvoskamara (SLK). A szervezet kiáll a kötelező oltás bevezetése mellett, csakúgy, mint Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnök.
Történelmi pillanat a természetvédelem számára – állítja a zöldtárca, mely szerint a nemzeti parkok védelmének megerősítéséről szóló törvényjavaslat elfogadásának köszönhetően új időszámítás kezdődik a hazai természetvédelemben. Megegyezés hiányában a szavazást többször elnapolták, végül a Sme rodina támogatása nélkül, a progresszív képviselők szavazatával sikerült jóváhagyni.
A karácsony előtti időszakban a pénzintézetek vonzóbbnál vonzóbb ajánlatokkal igyekeznek rávenni az ügyfeleiket az ajándékvásárlással kapcsolatos hitelfelvételre. Mit szólnak azonban mindehhez a meggondolatlan eladósodás árnyoldalainak a legszakavatottabb ismerői?
A járványhelyzet romlása ellenére Szlovákiában az elkövetkező hónapokban jóval több ajánlatból válogathatnak a munkát keresők, mint az elmúlt időszakban, az egyes ágazatok és régiók között azonban látványos különbségek lesznek.

Régió:

Karácsonyi ajándék a Fóti lányoknak – összefogtak a három gyermekért
Új idősotthont építenének Érsekújvárban, mert hosszú a várólista

Kultúra:

Mit érez egy előadó, akinek 20 koncertje lett volna az adventi időszakban. Lantos Borbély Katalin, a For You acapella együttes tagja elmondja.
Holnap lesz 75 éves Benny Anderson, az ABBA egyik B-betűje .(Akiről csak most tudtam meg, hogy 15 évesen otthagyta az iskolát és klubokban lépett fel, ott ismerekedett meg első barátnőjével, akitől két gyereke is született…)
Nyithatnak a múzeumok és galériák. 
A Lumiére mozi online elérhető rövidfilm-válogatással kedveskedik az otthon ülőknek. 

Sport:

A kiskövesdi Máté Zsuzsa Euroligát játszott a Fradival
Curry hármasozó rekordot döntött
Csak egy reális aranyérmese van a magyaroknak a rövid pályás vb-n

Bevezető

A csütörtöki Új Szó tartalmából:

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment