Search by category:
Egyéb kategória

NCZI: Már a harmadik vakcinát igazoló uniós digitális Covid-igazolvány is letölthető

NCZI: Már a harmadik vakcinát igazoló uniós digitális Covid-igazolvány is letölthető
Balaskó Réka
2021. 12. 15., sze – 08:30

2021. december 15., szerda – 08:34
Friss ikon
Off

Törzs

„Ha az emberek szeretnék letölteni a harmadik adag oltóanyaggal ellátott igazolványt, akkor először a korona.gov.sk weboldalra kell menniük, és a „Získať Digitálny COVID preukaz EÚ” opciót kell kiválasztaniuk. A korona.gov.sk oldalról ezt az űrlapot kiválasztva automatikusan átirányítjuk őket az NCZI oldalára” – ismertette Sivá.

Az NCZI portálra való bejelentkezéshez meg kell adni a mobiltelefonszámot, születési évet és a COVID-19-PASS-t. Ez egy kilencjegyű, betűkből, számokból és kötőjelekből álló szám, amelyet az érdeklődők az NCZI-től kapott SMS-ekben vagy e-mailekben találnak. „Csak a már megadott azonos adatokat kell beírni, akár a PCR- vagy antigéntesztre való időpontfoglaláskor, akár a korona.gov.sk oldalon keresztül történő oltásra való regisztrációkor” – mutatott rá Sivá.

VIDEÓ: Több száz mentős tüntet a parlament előtt

A mentősök azért tüntetnek, mivel szerintük a kormány és a képviselők nem foglalkoznak a helyzetükkel. Nem tetszik nekik az sem, hogy az ígéretek ellenére a jövő évi költségvetés alapján csak bruttó 34 eurós fizetésemelést kapnának.

NCZI: A megerősítő oltást a nem regisztrált érdeklődők is felvehetik

Az érdeklődők előzetes regisztráció nélkül is felvehetik a COVID-19 betegség elleni védőoltás harmadik adagját. Elég, ha az oltóközpontban felmutatják az érvényes, uniós COVID igazolványt, és ezzel igazolják, hogy már megkapták a második dózist.

(br)

Bevezető

Erről az Országos Egészségügyi Információs Központ (NCZI) szóvivője, Alžbeta Sivá tájékoztatott. Azt is elárulta, hogyan tudjuk letölteni az igazolványt! Nézzük!

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment