Search by category:
Egyéb kategória

Heger elképzelhetőnek tartja a béremelést az oktatásügyben és az egészségügyben

Heger elképzelhetőnek tartja a béremelést az oktatásügyben és az egészségügyben
Hegedűs Norbert
2021. 12. 16., cs – 13:37

2021. december 16., csütörtök – 15:22
Friss ikon
Off

Törzs

„Azt senki sem állíthatja, hogy az oktatásügy vagy az egészségügy ne lenne számomra prioritás” – jegyezte meg, hozzátéve, hogy ő sorolta a helyreállítási terv prioritásai közé ezt a két területet. Ahhoz, hogy Szlovákia sikeres legyen, invesztálni kell az oktatásügybe, tette hozzá.

Az Oktatásügyi és Tudományos Dolgozók Szakszervezete (OZPŠaV) december 7-én sztrájkkészültséget hirdetett és felszólította a kormányt, hogy sürgősen találjon megoldást a helyzetre. A szakszervezet tíz százalékos béremelést követelt minden iskolaügyi alkalmazott és tudományos dolgozó számára, továbbá a nem pedagógiai alkalmazottak bértáblájának módosítását oly módon, hogy a legalacsonyabb bérek elérjék a minimálbért. A szakszervezet azt közölte, ha erre nem kerül sor, nem tudja garantálni a társadalmi békét és nyomásgyakorló akciókat helyezett kilátásba.

Bevezető

Eduard Heger (OĽANO) kormányfő elképzelhetőnek tartja a pedagógusok és az egészségügyi dolgozók bérének emelését. Heger a TASR-nek kijelentette, tárgyalnak a béremeléséről, és a kérdés a jövő évi költségvetéssel függ össze.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment