Search by category:
Egyéb kategória

17 éve az idei lesz a legdrágább karácsony! Heger elmondta, hogyan harcol majd a kormány a magas árak ellen…

17 éve az idei lesz a legdrágább karácsony! Heger elmondta, hogyan harcol majd a kormány a magas árak ellen…
Balaskó Réka
2021. 12. 17., p – 14:40

2021. december 17., péntek – 15:13
Friss ikon
Off

Törzs

Az alapvető élelmiszerek ára tovább emelkedik, és sok család, valamint nyugdíjas egyre nehezebb anyagi helyzettel kénytelen szembenézni.

A vaj például már három euró feletti összegekért kapható, és az emberek hajlandóak reggelente az üzletek előtt állni, hogy akciós áron juthassanak hozzá – írja a Plus 1 deň.

„A vaj ára jelenleg a tej- és tejszínhiány miatt nemcsak Szlovákiában, hanem egész Európában emelkedik. A világjárvánnyal összefüggésben Európában csökkent a fejőstehenek száma, és ez jelenleg az európai piacon a vaj iránti kereslet növekedésével jár” – mondta Martin Krajčovič, a Modern Kereskedelem Szlovákiai Szövetsége (SAMO). Ugyanakkor a pékáru, a hús és a tojás is drágább lett, és több pénzt költünk a benzinkutakon vagy az ajándékokra.

Három euróra lőtt ki a vaj ára

Egy év leforgása alatt mintegy 50 százalékkal lőtt ki a vaj ára.

Az idei ünnepek így sokkal drágábbak lesznek. „Ma nincs olyan termelő Szlovákiában, aki a régi árakon tudna élelmiszert előállítani. Mindannyian az értékesítési árak átlagosan 10-20 százalékos emelkedésével küzdenek” – mondta Jana Holéciová, a Szlovák Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kamara munkatársa.

Plus 1 deň napilap pedig összegyűjtötte, hogy mennyivel emelkedtek az egyes élelmiszerek árai, vagy mennyibe kerül az ünnepi menü előállítása!

Nézzük, mennyivel költenek többet idén a szlovákiai háztartások, és mit tenne mindez ellen a kormány! Folytatás a galériában!

17 éve az idei lesz a legdrágább karácsony! Heger elmondta, hogyan harcol majd a kormány a magas árak ellen…
2021. 12. 17., p – 14:51
Balaskó Réka
Gallery images

Leírás

Forrás: Plus 1 deň (Fotók: pluska, partners group)

Nézzük, milyenek voltak az árak 1989-ben és ma! Tényleg minden olcsóbb volt?

Ennyit dolgoztunk a kenyérre, egy tévére vagy egy Favoritra… Minden jobb volt a szociban?

A gáz a drágulás ellenére is vonzóbb

Pozsony |

A gázszolgáltatás jövő évi drágulása ellenére a szlovákiai családok nagy része továbbra is kitart a földgáz mellett – derül ki az AKO közvélemény-kutató ügynökség legfrissebb felméréséből.

(br, pluska)

Bevezető

Az élelmiszerek drágulása az ünnepek alatt lesz a legérezhetőbb, hiszen sok olyan terméket érint, amelyek nem hiányozhatnak az ünnepi asztalról. Nézzük, mit tervez a kormány!

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment