Search by category:
Egyéb kategória

Az új évtől nem minden nyugdíjas juthat hozzá ingyenesen a gyógyszereihez

Az új évtől nem minden nyugdíjas juthat hozzá ingyenesen a gyógyszereihez
Balaskó Réka
2021. 12. 17., p – 12:26

2021. december 17., péntek – 13:00
Friss ikon
Off

Törzs

Az új évtől hatályba lép a gyógyszerek megtérítésének feltételeiről szóló törvénymódosítás, ami a nyugdíjasoknak eltörli a gyógyszerek után fizetendő önrészt. Csakhogy erre nem mindenki lesz jogosult – közölte a  Plus 1 deň napilap.

„Nem minden gyógyszer lesz pótdíjmentes, és nem minden nyugdíjas lesz jogosult a pótdíj nélküli gyógyszervásárlásra. Számos feltételnek kell teljesülnie” – mondta Ondrej Sukeľ, a Szlovák Gyógyszerészkamara (SLeK) elnöke. 

A galériára kattintva megtekintheti, hogy kik azok a nyugdíjasok, akik hozzáfizetés nélkül megvásárolhatják a gyógyszereket!

Az új évtől nem minden nyugdíjas lesz jogosult a gyógyszerek pótdíj nélküli megvásárlására!
2021. 12. 17., p – 12:30
Balaskó Réka
Gallery images

Leírás

Fotó: pixabay, pluska

„A betegek adott kategóriáiban a jövedelmük összegét is figyelembe veszik. Ezt azonban nem kell majd nekünk igazolniuk, mert a jogosultságra vonatkozó információt az egészségbiztosító a gyógyszer kiadásakor automatikusan közli a gyógyszerésszel” – mondta Sukeľ.

A pótdíj elengedése csak azokra a gyógyszerekre vonatkozik, amelyeket az egészségbiztosító legalább részben fedez. Azokat a gyógyszereket, amelyeket a beteg fedez, azokat továbbra is ő fizeti” – magyarázta.

„A gyógyszer hozzáfizetés nélkül megvásárolható, de csak akkor, ha a beteg a gyógyszercsoportból a legolcsóbbat választja. Ha nem, akkor pótdíjat kell fizetni” – tette hozzá Miroslava Snopková, a SLeK alelnöke.

A kamara szerint ezért fontos, hogy a gyógyszertárban tájékozódjunk afelől, melyek a lehető legalacsonyabb pótdíj mellett kapható gyógyszerek.

Ján Mikas új rendeleteket adott ki, amelyek mától hatályosak: Ezt mindenkinek tudnia kell!

A tiszti főorvos figyelmeztette az embereket, szerinte még mindig nagy a fertőzésveszély, és nem tudni, hogyan viselkedik majd az omikron… Nézzük, milyen engedményeket közölt!

A belügyminisztérium is reagált a Fico-ügyre

Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter szerint, ha egy személlyel kapcsolatban fennáll a törvénysértés gyanúja, a rendőrség cselekedni fog, függetlenül attól, milyen társadalmi szerepet tölt be az elkövető. 

(br, pluska)

Bevezető

Nézzük, kiknek kell majd felfizetniük a gyógyszerek vásárlásánál!

 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment