Search by category:
Egyéb kategória

Egy 1939-es Superman-képregény 2,6 millió dollárért kelt el árverésen

Egy 1939-es Superman-képregény 2,6 millió dollárért kelt el árverésen
Hegedűs Norbert
2021. 12. 18., szo – 08:29

2021. december 18., szombat – 18:43
Friss ikon
Off

Törzs

A Superman #1 képregényfüzetet, amelynek borítóján épületek teteje fölött lépked a szuperhős, egy névtelenséget kérő gyűjtő vásárolta meg a houstoni Mark Michaelsontól, aki 1979-ben vásárolta az eredeti vevőtől, majd egy klimatizált széfben őrizte azt mostanáig. Michaelson egykor képregények adásvételéből finanszírozta egyetemi tanulmányait.

A Jerry Siegel képregényíró és Joe Shuster képregényművész által megalkotott Superman volt az egyik első szuperhős, és az őt ábrázoló régi képregények jó áron kelnek el mostanság. A képregényfüzetek online árverésével foglalkozó ComicConnect.com áprilisban 3,25 millió dollárért adta el a Superman figuráját 1838-ban bevezető Acton Comics #1 egy példányát.

Az e héten eladott képregény azért kelt el magas áron, mert nehéz jó minőségű példányokat találni a Superman #1-ből – közölte Stephen Fishler, a ComicConnect elnök-vezérigazgatója.

Bevezető

Egy ritka 1939-es Superman-képregény, amelyet hajdan 10 centért árultak az amerikai újságosok, 2,6 millió dollárért kelt el egy online árverésen csütörtökön az Egyesült Államokban.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment