Search by category:
Egyéb kategória

Fico: Követeljük, hogy az SIS álljon elő bizonyítékaival

Fico: Követeljük, hogy az SIS álljon elő bizonyítékaival
Mészáros Richárd
2021. 12. 19., v – 09:03

2021. december 19., vasárnap – 09:15
Friss ikon
Off

Törzs

A volt kormányfő azzal érvel, hogy az SIS működéséről szóló törvény szerint a titkosszolgálat feladata információkat szolgáltatni a parlamentnek, amelyek ismerete elengedhetetlen annak működéséhez és döntéshozásához.

„A hatodik bekezdés szerint az SIS nemcsak a büntetőeljárásban részt vevő szerveknek, hanem más szerveknek, köztük a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának is tájékoztatást ad a bűncselekményről, ha arra alkotmány-, illetve más, jogellenes tevékenységek megelőzése érdekében van szükség” – mondta a videóban Fico.

Ficóék egyúttal szorgalmazzák a lehallgatás elleni védelemről szóló törvény betartását, valamint egy, a lehallgatást ellenőrző parlamenti bizottság felállítását, amely élén egy ellenzéki képviselőnek kell állnia.

Az SIS közleményben reagált a felhívásra, amelyben leírják, általában nem kommentálják nyilvánosan az egyes politikusok kijelentését. Katarína Némová, a titkosszolgálat képviselője ugyanakkor megerősítette, hogy Michal Aláč, az SIS vezetője minden szükséges információt átadott a büntetőjogi szerveknek és a parlamentnek is.

Bevezető
Pozsony |

Harminc parlamenti képviselőből álló csoport követeli a Szlovák Információs Szolgálattól (SIS), hogy nyújtsa be a parlamentbe a büntetőeljárások manipulációjáról szóló információkat és bizonyítékokat – jelentette ki Robert Fico (Smer) a Facebook-oldalán közzétett videójában szombaton. 

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment