Search by category:
Egyéb kategória

Nővérkamara: Övön aluli ütés

Nővérkamara: Övön aluli ütés
Bugár Anna
2021. 12. 19., v – 16:18

2021. december 19., vasárnap – 18:30
Friss ikon
Off

Törzs

A kormányfő az egészségügy dolgozók tüntetésével kapcsolatban korábban azt nyilatkozta: „Kár, hogy ezt az utat választották. Hogy egy sorba álltak az olyan emberekkel, mint Fico vagy Kotleba, akik megszegik a szabályokat. Ez kár volt, és nem szükséges”.

Heger kiakadt a tüntető mentősökre! Ezt üzente nekik!

Tegnap délután a parlament előtt több elégedetlen mentős tüntetett, mivel az ígért fizetésemelés is elmaradt, és úgy érzik, a kormány semmit sem tesz értük. Nézzük, mit mondott róluk Eduard Heger miniszterelnök!

 

Kober szerint ez a reakció rendkívül negatív hatással van az egészségügyi dolgozók mindennapjaira. „Ez az összehasonlítás különféle verbális támadások célpontjává tett bennünket, és a mentők, illetve az ápolók munkájának becsmérlését eredményezték” – folytatta. Felszólította a kormányt a munkaerőhiány bagatellizálásának befejezésére, ami már több mint 10 éve zajlik. Emlékeztetett, a járvány kitörése óta 1643 nővér és szülésznő távozott, további 1539 pedig a munkájuk felfüggesztését kérte. Ez idő alatt a végzősök közül csupán 765 nővér és szülésznő kezdte meg a munkát a szakmában.

(TASR)

Bevezető
Pozsony |

A mentősök szabadságának korlátozása múlt héten mindenki számára övön aluli ütés volt – mondta Lukáš Kober, a Szlovák Nővérkamara (SKSaPA) elnöke, aki szerint Eduard Heger (OĽaNO) kijelentései is kiábrándítóak, mivel egy kalap alá veszi az egészségügyi dolgozók, valamint az ellenzéki pártok által szervezett tüntetéseket.

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Bugár Anna

Read More

Post Comment