Search by category:
Egyéb kategória

Az állam nem fog kesztyűs kézzel bánni az álhíreket terjesztő orvosokkal!

Az állam nem fog kesztyűs kézzel bánni az álhíreket terjesztő orvosokkal!
Balaskó Réka
2021. 12. 21., k – 17:05

2021. december 21., kedd – 18:35
Friss ikon
Off

Törzs

Az Egészségügyi Felügyeleti Hivatal (ÚDZS) közölte, hogy kirúghatják azokat az orvosokat, akik álhíreket terjesztenek a Covidról, továbbá ügyeiket a Szlovák Orvosi Kamara (SLK) fegyelmi bizottsága elé terjeszthetik, valamint az engedélyüket is bevonhatják.

Az ÚZDS jelenleg öt orvost vizsgál, akik ilyen dezinformációkat terjesztettek a vírusról és az oltásról. A Refresher információi szerint Štefan Hrušovský, Andrej Janco, Ján Lakota, Peter Lipták és Michal Piják orvosokról van szó.

Elkapta a koronavírust az ismert oltásellenes orvos

Jelenleg súlyos állapotban van a Pozsonyi Egyetemi Kórház (UNB) központi felvételi részlegén. 

Lipták esetében az első fegyelmi eljárás már lezárult, ez után 500 eurós pénzbírságot kapott. A hivatal azonban nem tartja elegendőnek ezt a büntetést, mivel Lipták továbbra is nyilvánosan a tudományos eredményekkel ellentétes kezeléseket ajánl – közölte a portál.

Az ÚZDS továbbá tájékoztatott, hogy 2022. január elsejétől létrehoz egy etikai bizottságot, amely reagálni fog orvosok által terjesztett álhírekre. A hivatal az igazságügyi minisztériummal és a főügyészséggel is szeretne együttműködni: „A véleménynyilvánítás szabadságához való jog teljes tiszteletben tartása mellett, a tények fényében elfogadhatatlan, hogy egy orvos megkérdőjelezze a Covid-19 létezését, átverésnek bélyegezze a vakcinát, vagy a vakcina helyett olyan gyógyszereket ajánljon, amelyek nincsenek bejegyezve a betegség kezelésére” – közölték.

(br)

Bevezető

Komoly büntetések fenyegetik azokat az orvosokat, akik a vakcinát átverésnek bélyegzik.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment