Search by category:
Egyéb kategória

A kormány is rábólintott a vállalkozások támogatására

A kormány is rábólintott a vállalkozások támogatására
Molnár Iván
2021. 12. 22., sze – 11:44

2021. december 22., szerda – 17:30
Friss ikon
Off

Törzs

A Milan Krajniak munkaügyi miniszter által előterjesztett és a kormány által elfogadott javaslat szerint az érintett vállalkozások újra igénybe vehetik a munkahelyek megtartása érdekében beindított Elsősegély program 3B intézkedéscsomagját. A 3B intézkedéscsomagból azok a munkáltatók igényelhetnek támogatást, akik annak ellenére sem bocsátották el az alkalmazottaikat, hogy a járványügyi intézkedések miatt nem végezhették a munkájukat a szokásos módon. A támogatást azok vehetik igénybe, akiknek november végén és decemberben be kellet zárniuk, és emiatt minimum 40 százalékkal csökkentek a bevételeik, miközben legfeljebb 49 embert foglalkoztatnak. Akiknek a bevételei 40–59,99%-kal csökkentek, azok egy alkalmazottra legfeljebb havi 450 eurós támogatásra számíthatnak, 60–79,99%-os csökkenés esetén ez 630 euró, 80 százalék felettinél pedig 810 euró. A munkaügyi tárca előzetes becslései szerint a támogatás 24 millió eurós többletkiadást jelent majd az államnak.

A kormány a szerdai ülésén elfogadta a munkaügyi tárca azon javaslatát is, amely alapján a munkáltatók és az önálló kereső tevékenységet végző személyek (SZČO) későbbre halaszthatják a társadalombiztosítási járulék befizetését. A 2021 decembere után fizetett járulékot így 2024. december 31-ig fizethetik be az erre jogosultak. A halasztással azok élhetnek, akiknek a nettó forgalmuk vagy a vállalkozásból származó bevételeik több mint 40 százalékkal estek vissza. (TASR, mi)

Bevezető
Pozsony |

Szerdán a kormány is rábólintott a járványügyi megszorítások miatt nehéz helyzetbe került vállalkozásoknak nyújtott állami támogatásokra. Milyen feltételeknek kell megfelelniük, hogy hozzájussanak a pénzhez?

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Molnár Iván

Read More

Post Comment