Search by category:
Egyéb kategória

Heger: Ha ilyenek lesznek a számok, január 10-től nyithatnának az iskolák!

Heger: Ha ilyenek lesznek a számok, január 10-től nyithatnának az iskolák!
Balaskó Réka
2021. 12. 22., sze – 08:36

2021. december 22., szerda – 08:39
Friss ikon
Off

Törzs

Heger szerint eddig sem az iskolák bezárásáról volt szó, csupán arról, hogy távoktatásra álltak át. A miniszterelnök azt is elárulta, hogy ez nem teljesen helyettesíti a jelenléti oktatást, de azért nem a legrosszabb alternatíva. Szerinte az oktatási miniszter sem aggódik néhány hét online tanítás miatt – írja a Denník N.

A kérdésre, hogy az iskolák kinyitnak-e január 10-én azt válaszolta: „Ez nem a kormánytól függ. Nagyon szeretném, és mindent meg fogok tenni, hogy így legyen. De ez az embereken is múlik”.

A miniszterelnök ezután hozzátette, eddig a helyzet kedvezően alakul ahhoz, hogy ez megtörténhessen, de „az omikron nagyon gyorsan terjed”. Heger szerint még mindig kevés információnk van róla, azonban abban mindenki egyetért, hogy egy erőszakos hullám lesz. „Tegnap együtt ültem a WHO vezetőjével, akinek van egy lánya Nagy-Britanniában, és azt mondta, hogy még a tesztelést és az elkülönítést sem bírják. Ennyire gyors ez növekedés. Fel kell készülnünk arra, hogy megbirkózzunk a kórházakat érő támadással. Amikor azonban a kórházakban harcolunk az omikron ellen, már túl késő, korábban kell felvennünk a harcot, az oltással” – mondta a kormányfő.

Korčok: Igen a jogállamisági mechanizmusra

Pozsony |

Támogatja az Európai Unió jogállamiság kikényszerítésére vonatkozó mechanizmusát, a V4-es együttműködést ugyanakkor kritikusan szemléli – a szlovák külügyminiszter, Ivan Korčok a 2021-es évet értékelte.

(br, DenníkN)

Bevezető

A miniszterelnök erről a Denník N-nek nyilatkozott egy interjú keretében, de szó esett az omikronról is!

 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment