Search by category:
Egyéb kategória

Lancz Barbora: Nem lehetek elégedett

Lancz Barbora: Nem lehetek elégedett
Orosky Tamás
2021. 12. 22., sze – 16:35

2021. december 23., csütörtök – 19:45
Friss ikon
Off

Törzs

Mennyire elégedett a csapat tornán nyújtott teljesítményével? Maradt önben hiányérzet?

Úgy gondolom, senki sem lehet elégedett, ha a kitűzött céljainkat nem tudtunk elérni, azaz előbb az alapcsoportból való továbbjutást és a Elnöki Kupát sem sikerült megnyernünk. Mindenki megtette, ami benne volt, de így sem volt elég.

A két döntő, szoros meccs a csehek és az Angola elleni volt. Mi volt a fő oka, hogy nem sikerült őket behúzni?

Fontosnak tartom megjegyezni, hogy világversenyen tudtunk szerepelni, és az egyik legerősebb csoportba kerültünk, ami az esetleges továbbjutást nehézzé tette. A két nagycsapatot, Magyarországot és Németországot szerettük volna megszorongatni, de Csehország ellen győzni akartunk. A csehek ellen az első félidő nagyon meghatározta a végeredmenyt, az ötgólos előnyünk elfogyott, és a második félidőben a végjátek az ellenfélnek jobban sikerült. Az angolai meccset mint kisdöntőt vártuk, nagyon jó és fizikálisan erős csapat ellen kellett küzdenünk. Természetesen küzdöttünk, amíg bírtuk erővel, de ez sem volt elég, hogy győztesen jöjjünk le pályáról.

Számított rá, hogy ilyen fontos szerepet kap a csapatban?

Mentálisan és fizikálisan is fel voltam készülve, hisz klubszinten a vb előtt nagyon jó eredményeket értünk el, így még jobban vártam az első felnőtt vb-szereplésemet.

Melyik meccsen ment a legjobban a játék?

Ennek a kérdésnek az eldöntését a szakmai stábra, a nézőkre és a szurkolókra bízom. Én minden meccsre teljes koncentrációval, hittel és győztes mentalitással álltam ki.

Mi volt a legnagyobb élménye a vb-n, akár a pályán, akár azon kívül?

A legnagyobb élmény maga az a tény volt, hogy világbajnokságon szerepelhettem, ezért megérte a mindennapi kemény munka.

A szlovák válogatott már a torna előtt is Spanyolországban készült. Nem volt gond a hosszú összezártság miatt? Mivel ütötték el a szabadidejüket?

Most először töltöttem ennyi időt a csapattársaimmal az otthonomtól távol, de úgy gondolom, ha egy kicsit sikeresek lettünk volna, nem is vettük volna észre, hogy ilyen hosszú időt töltöttünk együtt.

Bevezető

A szlovák női kézilabda-válogatott a 25. helyen zárta története második világbajnokságát. A csapat egyik meghatározó játékosa Lancz Barbora volt, aki hat meccsen 28 gólt szerzett. A mosonmagyaróváriak még mindig csak 19 éves átlövője e-mailben válaszolt kérdéseinkre.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Orosky Tamás

Read More

Post Comment