Search by category:
Egyéb kategória

Párkány: gyűjtőudvart létesítenének és újjáépítenék az atlétikai pályát

Párkány: gyűjtőudvart létesítenének és újjáépítenék az atlétikai pályát
Hegedűs Norbert
2021. 12. 22., sze – 13:15

2021. december 22., szerda – 14:46
Friss ikon
Off

Törzs

Vagyonátruházásról és pályázatok önrészéről is döntöttek a képviselő-testület karácsony előtti, rendkívüli ülésén. A tanácskozás a járványhelyzet miatt videokonferencia keretében zajlott. A képviselő-testület megszavazta, hogy a megszűnt KSOH vállalat fennmaradó vagyonát a város vegye át, majd pedig ennek a vagyonnak a kezelését a műszaki szolgáltató vállalatára ruházza át. Párkány a Környezet Minősége Operatív Program keretében gyűjtőudvar létesítésére pályázik, 250 ezer euró értékben. A képviselők az ülésen jóváhagyták a pályázathoz szükséges öt százalékos önrészt, azaz 12 500 euró biztosítását a költségvetésből. Az új gyűjtőudvart a Komenský utca 18. szám alatt építenék ki, új kerítés, új konténerek, új rakodófelület, világítás, automata kapu, új teherautó a nagy konténerek szállítására, sorompók telepítése és új kamerarendszer – többek közt ezek alkotják a projekt részeit.

Atlétikai pálya és tájékoztató tábla

A testület jóváhagyta azt is, hogy az Ady Endre Alapiskola a sportot támogató állami alapnál pályázzon az iskola atlétikai pályájának teljes felújítására, 116 ezer 856 euró értékben. Bár az önrész, azaz a célösszeg 40 százaléka egyelőre nem áll rendelkezésre a jövő évi városi költségvetésben, ha az iskola megnyeri a pályázatot, akkor a város költségvetés-módosítással is tudja majd biztosítani az önrész össszegét. Az IROP program keretében Párkány egy új, elektronikus információs tábla létesítésére pályázik, húszezer euró értékben. Az új elektronikus táblát a vasútállomásnál helyeznék ki és az autóbuszok indulásáról tájékoztatna. A pályázat önrésze ezer euró – az összeget szintén megszavazták a rendkívüli ülésen.

Pályázat a főszerkesztői posztra

A tanácskozáson elhangzott, hogy Nemes Éva, a Párkány és Vidéke havilap főszerkesztője szerződése lejártával, december 15-ével saját döntése alapján távozott posztjáról. A megüresedett helyre pályázatot írnak ki, addig a képviselő-testület Júlia Žd´árskát, a kultúrház igazgatónőjét bízta meg a lap vezetésével.

Bevezető
Párkány |

A képviselő-testület rendkívüli ülésén vagyonátruházásról is döntöttek, a Párkány és Vidéke havilap főszerkesztői posztjára pedig pályázatot írnak ki.

Címkék

Település / hely
Párkány

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Buchlovics Péter

Read More

Post Comment