Search by category:
Egyéb kategória

Szerdától az 5-11 éves gyerekeket is regisztrálni lehet az oltásra

Szerdától az 5-11 éves gyerekeket is regisztrálni lehet az oltásra
Hegedűs Norbert
2021. 12. 22., sze – 15:21

2021. december 22., szerda – 15:46
Friss ikon
On

Törzs

A regisztrációs ívet a www.korona.gov.sk weboldalon lehet kitölteni, egyelőre csak Pfizerrel oltják a kisgyerekeket, így más vakcinára nem lehet jelentkezni.

A 12 évnél fiatalabb gyerekek oltása eddig csak kivételes esetben volt engedélyezett, ha az orvos úgy ítélte meg, nehéz lefolyású betegség fenyegeti az adott személyt. December 22-től azonban az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) jóváhagyását követően korlátozás nélkül elérhetővé teszik az oltást az 5 és 11 év közöttiek részére.

A gyerekek kisebb dózist kapnak, mint a felnőttek. Az oltást minden megyében biztosítják, egyelőre a kiválasztott nagykapacitású oltóközpontokban, később pedig a gyermekorvos is megkezdik az oltást.

Az egészségügyi tárca figyelmeztet, a 18 évnél fiatalabb érdeklődők kizárólag szülői kisérettel oltathatják be magukat. A regisztrációt követően SMS-ben érkezik az időpont a legközelebbi oltópontra, feltehetően január elején kezdődik el a legfiatalabb korosztály oltása. 

Bevezető

Az 5 és 11 év közötti gyerekek is jelentkezhetnek a koronavírus elleni oltásra – derült ki az egészségügyi minisztérium tájékoztatásából. A gyerekek Pfizer-vakcinát kapnak, de kisebb adagot, mint a felnőttek.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Bugár Anna

Read More

Post Comment