Search by category:
Egyéb kategória

Hogyan tehetjük „zöldebbé” az ünnepeket?

Hogyan tehetjük „zöldebbé” az ünnepeket?
Bugár Anna
2021. 12. 23., cs – 12:57

2021. december 23., csütörtök – 18:00
Friss ikon
Off

Törzs

A zöld szervezet kiemelte, a karácsonyi időszak rendkívül megterhelő a környezet szempontjából. Mindez a túlzott fogyasztás számlájára írható, egy korábbi kutatás igazolta, karácsonykor három nap alatt átlagosan 650 kg szén-dioxid-kibocsátás jut egy főre.

„Az évek során a karácsonyból a nagyvállalatok és márkák marketingfogása lett, ami szó szerint arra kényszerít bennünket, hogy soha semmi ne legyen elég. A fogyasztói szemlélet népszerűsítése a saját profitunk növelése érdekében nemcsak az emberiség, hanem a bolygónk számára is káros. A karácsonynak a lassításról, a figyelmességről és a háláról kell szólnia azért, amink van. Mindig inkább kétszer gondoljuk át, hogy mennyire van szükségünk az adott termékre, és hogy valóban ki tudjuk-e használni. A karácsony ugyanis olyan hangulatról szól, amit megvenni úgysem lehet” – véli Patrícia Brandysová, a szervezet szóvivője.

A negatív hatások csökkentésére azt javasolják, a karácsonyfa és az ajándékok beszerzése során is gondoljuk át, mi a legmegfelelőbb megoldás. Hasznos tippek és tanácsok a képgalériában!

Környzettudatos karácsony tippek és trükkök:
2021. 12. 23., cs – 14:06
Bugár Anna
Gallery images

Leírás

Képek: Pixabay.com

A karácsonynak a szeretteinkkel eltöltött időről kelleni szólnia, az elmúlt évről, a test és lélek megpihenéséről a nehéz hónapok után. Nem pedig a határtalan fogyasztásról, ami tönkreteszi a bolygónkat. A karácsony körültekintő és szerény megközelítése nem veszi el az ünnep varázsát. Inkább felerősíti azt

– tette hozzá Katarína Juríková, ENVI-PAK nevű zöld szervezet igazgatója. 

Bevezető
Pozsony |

„A kevesebb néha több” – emlékeztetnek a Greenpeace Szlovákia természetvédő szervezet munkatársai, akik fontosnak tartják, hogy az ünnepek alatt se feledkezzünk meg a túlzott fogyasztás negatív környezeti hatásairól. Állítják, egy kis odafigyeléssel az év legszebb ünnepe is lehet környezetbarát.

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Bugár Anna

Read More

Post Comment