Search by category:
Egyéb kategória

Magyar fürdőkben lazulnak az ünnepek alatt a Szlovákiából érkező vendégek?

Magyar fürdőkben lazulnak az ünnepek alatt a Szlovákiából érkező vendégek?
Sudár Éva
2021. 12. 23., cs – 09:46

2021. december 23., csütörtök – 09:46
Friss ikon
Off

Törzs

A járványhelyzet alakulása miatt november 25. óta zárva tartanak a szlovákiai uszodák, termálfürdők, aquaparkok. Kizárólag a gyógyfürdők működhetnek, de ezekre a helyekre is csak gyógykúrára érkező vendégek érkezhetnek. A magyarországi szakportál emlékeztet ugyanakkora arra, hogy december 25-től életbe lép némi „lazítás” Szlovákiában a fürdőkre vonatkozóan. Ám ez tényleg csak idézőjeles lazítás, ugyanis gyakorlatilag szigorúbbak a feltételek, mint korábban bármikor. A termálfürdő, aquaparkok ugyanis megnyithatnak, de csak abban az esetben, ha saját szálláskapacitással is rendelkeznek. Viszont a fürdőrészlegeket kizárólag a szállóvendégek használhatják.  

A további szabályok felsorolása után jutnak arra a megállapításra, hogy sok szlovákiai – főleg az ország déli részén – inkább magyarországi utazást tervez a téli szünet idején. A határhoz közeli – szálláskapacitással rendelkező – fürdők közül egyelőre csak a dunaszerdahelyi Thermalparkról lehet hallani, hogy a szigorú követelmények ellenére is újranyitnak december 25-én. További részletek a cikkben.  

Bevezető
Győr |

Csak komoly korlátozások mellett nyithatnak a szlovákiai fürdők, így nem is biztos, hogy megéri nekik. S az sem segít, hogy csak szállóvendégek látogathatják a fürdőrészlegeket, külső látogatókat nem fogadhatnak. A Termál Online ezért úgy látja, hogy a szlovákiai fürdőkedvelőket Magyarország felé terelik a szigorú szabályok.   

Település / hely
Győr

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Sudár Ágnes

Read More

Post Comment