Search by category:
Egyéb kategória

Vasúti fejlesztéseket szorgalmaznak az Ipoly mentén

Vasúti fejlesztéseket szorgalmaznak az Ipoly mentén
Vataščin Péter
2021. 12. 27., h – 14:37

2021. december 27., hétfő – 17:30
Friss ikon
Off

Törzs

10 pontból álló Memorandumot fogadtak el még okóber végén, majd – a járványügyi helyzet miatt különböző időpontokban – írtak alá a I. Ipoly-völgyi Vasút Konferencia résztvevői – közölte Olexa Miklós, az Ipoly Túra Egyesület elnöke.

Többek között arra hívják fel az illetékes szervek és személyek figyelmét, hogy regionális tarifával induljon újra a vasúti személyforgalom Balassagyarmat és Losonc között, egyúttal pedig kérik, hogy állítsák helyre a Drégelypalánk–Ipolyság közötti egykori vasúti pályát is. Ezeken kívül több, főleg a magyarországi oldalt érintő vasútfejlesztési lépést szorgalmaznak az érintett régióban.

A Memorandum 5. pontja szerint „az Ipoly-völgyi vasút felélesztésével párhuzamosan, vagy annak részeként, a kapcsolódó szlovákiai és magyarországi vasútvonalak felújítására is kerüljön sor, amely során megemelik a tengelynyomást, magas peronokat, és korszerű utastájékoztatást építenek ki, esőbeállókat létesítenek, P+R, és B+R parkolókat alakítanak ki“.

A Memorandumot – a járványügyi korlátozások miatt eltérő időpontban – Alexandra Pivková (Za ľudí), Losonc, Csach Gábor (Fidesz-KDNP) Balassagyarmat polgármestere, valamint Balla Mihály (Fidesz-KDNP) Nógrád 02. választókörzet országgyűlési képviselője és a konferencia összehívását kezdeményező három civil szervezet – Balassagyarmatért Baráti Kör, Civitas Fortissima Kör, Ipoly Túra Egyesület – elnökei írták alá.

Az Ipoly-völgyi Vasút Konferencia következő ülésére Losoncon, várhatóan 2022 tavaszán kerül sor. (Ipoly Túra Egyesület)

Bevezető
Losonc/Balassagyarmat |

Az I. Ipoly-völgyi Vasút Konferencia résztvevői egyebek mellett a forgalom újraindítását kérik a térség megszüntetett vagy lezárt vasúti pályaszakaszain – például Losonc és Balassagyarmat között.

Címkék

Település / hely
Losonc/Balassagyarmat

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vataščin Péter

Read More

Post Comment