Search by category:
Egyéb kategória

Felső tagozatért lobbiznak Vámosszabadin

Felső tagozatért lobbiznak Vámosszabadin
Sudár Éva
2021. 12. 28., k – 15:32

2021. december 28., kedd – 15:32
Friss ikon
Off

Törzs

Ahogy már a Győri Új Szó is beszámolt róla, Vámosszabadi lakószáma évek óta folyamatosan nő, lassan a négyezret közelíti. Erre emlékeztette egy fontos helyi ügy kapcsán a képviselőket Ambrus Gellért polgármester is az októberi testületi ülésen. Január elsején 3738-an laktak a településen, „a település korfája rendkívül fiatal” – mondta. Vámosszabadin jelenleg egy alsó tagozatos tagiskola működik, „a helyzet nehezen összeegyeztethető a lakossági számadatokkal, további iskolát, óvodát kell létrehozni, lehetőleg minél előbb.”

A polgármester a kérdésben már számos egyeztetést folytatott a tankerülettel, megyei vezetőkkel, a település országgyűlési képviselőjével. „Minden partner nyitott volt, viszont az önkormányzat saját forrásai nem elegendőek a megvalósításhoz.” Elsősorban a források felkutatása érdekében a testület a polgármester kezdeményezésére úgy döntött, hogy segítséget kér azoktól, akik lobbiznának ezért. A határozat szerint ellenszolgáltatási nélkül a projekt előkészítésre keresnek valakit, hogy Vámosszabadin komplex oktatási intézmény létesülhessen.

Bevezető
Vámosszabadi |

Lassan négyezren lakják már Vámosszabadit, de csak egy alsós tagiskola működik helyben. Bár nagy szükség lenne rá, a település forrásai nem elegendőek iskola és újabb óvoda építésére, ezért most olyan ember keresnek, aki lobbizna ezért érdekükben.

Címkék

Település / hely
Vámosszabadi

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Cséfalvay Attila

Read More

Post Comment