Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová: Szlovákiának stabilitásra van szüksége. Hallgatnunk kell a szakértőkre!

Čaputová: Szlovákiának stabilitásra van szüksége. Hallgatnunk kell a szakértőkre!
Balaskó Réka
2021. 12. 29., sze – 08:32

2021. december 29., szerda – 09:00
Friss ikon
Off

Törzs

„Nem engedhetjük meg magunknak, hogy végtelen politikai csatározásokat nézzünk, amelyeknek nincsenek nyertesei, csak vesztesei, és még inkább tisztelnünk kell a szakértőket, közben többet kell rájuk hallgatnunk” – hangsúlyozta Zuzana Čaputová.

Az elnök indokoltnak tartja az egészségügyi dolgozók magasabb bérekre és az egészségügy támogatásának növelésére irányuló követeléseit. „Egészségünk és életünk függ attól, hogy mennyire motiváltak az egészségügyi rendszerünkben való szolgálatra. Már most is túl kevesen vannak, és ha nem teremtünk számukra megfelelő feltételeket, beleértve a fizetési feltételeket is, akkor még kevesebben lesznek” – mondta Čaputová.

Az elnök szerint a társadalom jelenleg azzal küzd, hogy milyen értékek érvényesüljenek a közéletben. „Az önzés és kíméletlenség, agresszív szóhasználat és viselkedés, alacsony politikai kultúra és hazugság lesz-e az, vagy megpróbálunk egy tisztességes társadalmat építeni, amelyben szabályok és a szakmaiság tisztelete érvényesül” – jelentette ki.

Bevezető

Szerinte az új évben véget kell vetni a politikai harcoknak, és többet kell hallgatnunk a szakértőkre!

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment