Search by category:
Egyéb kategória

Szövetség: a kormány járványkezelése kaotikus

Szövetség: a kormány járványkezelése kaotikus
Czímer Gábor
2021. 12. 29., sze – 14:55

2021. december 29., szerda – 15:20
Friss ikon
Off

Törzs

„A kórházakban ugyan van elegendő lélegeztetőgép, de még ki sincsenek csomagolva, nem használják azokat, mert nincs aki kezelje a berendezéseket, ezért aztán emberek halnak meg. A koalíció nem volt képes arra, hogy az egészségügyi dolgozókat a szektorban tartsa” – közölte a párt a TASR állami hírügynökséggel. A Szövetség szerint a járványügyi intézkedések szakmaiatlanok, logikátlanok, későn érkeztek, ráadásul kaotikusan kommunikálták azokat. Szerintük az emberek már nem is követik, melyek az aktuálisan érvényes intézkedések, így nem is tartják be azokat. Mindez pedig a társadalom frusztrációjához vezet.

A Szövetség szerint az államnak jobban oda kellene figyelnie a Covid-betegekre közvetlenül az után, hogy megfertőződtek, de a betegség hosszútávú következményeinek kezelésére is figyelmet kellene fordítania. A párt járvány és válságkezelési javaslatokat is megfogalmazott, így az antitest-vizsgálatok bevezetését, bizonyos esetekben az ÁFA öt százalékra csökkentését, de az oltottaknak járó 100 eurós utalvány ötletét is felvetették. Azt javasolták, ezeket a hazai vendéglátásban, éttermekben lehessen érvényesíteni.

(TASR)

Bevezető
Pozsony |

A Szövetség a járvány kezelése miatt bírálta a kormányt, az intézkedések szerintük szakmaiatlanok, logikátlanok és későn érkeztek.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Czímer Gábor

Read More

Post Comment