Search by category:
Egyéb kategória

Alkoholfogyasztásban Magyarország veri Szlovákiát

Alkoholfogyasztásban Magyarország veri Szlovákiát
Sudár Éva
2022. 01. 02., v – 17:05

2022. január 2., vasárnap – 17:05
Friss ikon
Off

Törzs

A kiadások első két helyén a lakhatás mellett az élelmiszerek és alkoholmentes italok kategóriája váltogatja egymást, de az egyes országok között igen nagy különbség látszik. A felmérést a 24.hu szemlézte. Romániában a kiadások 26,4 százalékát tették ki az élemiszerek, Ausztriában viszont csak alig több mint a 11 százalékát – ez utóbbi 7 százalékponttal kevesebb a magyarországi adatnál is. Az országokra lebontott táblázat megtalálható itt.

A 27 tagország átlagát tekintve a háztartások szinte ugyanolyan arányban költenek alkoholra és dohányra, illetve egészségügyi kiadásokra (4,4 százalék és 4,6 százalék), de országonként nézve már nagy különbségeket láthatunk. Csehországban például az alkoholra költött kiadások aránya 8,4 százalék, az egészségügyieké viszont csak 2,8. Bulgáriában, Belgiumban, Németországban és Portugáliában ugyanakkor pont fordítva van. 

Külön nézték a visegrádi országok költéseit is, jó böngészést! 

Bevezető

Az Európai Unió 27 tagállamában a háztartási kiadások több mint negyedét a lakhatási költségek tették ki – derül az uniós statisztikai hivatal összeállításából. Az arányokat tekintve Szlovákiában volt a legdrágább lakni: ott átlagosan a kiadások közel 31 százaléka ment lakhatásra és rezsire. Magyarországon az uniós átlaghoz képest kevesebbet költünk erre; evésre, alkoholra és dohányra viszont többet. 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Győri Új Szó

Read More

Post Comment