Search by category:
Egyéb kategória

Más vizeken halásztak a dunaszerdahelyiek

Más vizeken halásztak a dunaszerdahelyiek
Orosky Tamás
2022. 01. 03., h – 17:46

2022. január 3., hétfő – 20:22
Friss ikon
Off

Törzs

Ezt már ősszel, a teljes lezárás előtt is szorgalmazták. „A higiéniai előírásoknak megfelelő játéktermünk van, fogadhatjuk ellenfeleinket, felajánlottuk már a szövetségnek, kluboknak, de a többség nem akart játszani” – vázolta fel a kialakult helyzetet Petényi György dunaszerdahelyi klubelnök.

Némileg megváltozott a háromszoros bajnok és négyszeres ezüstérmes erősorrendjének összetétele. A távozók helyett másokat csalogattak a csallóközi klubba.

„Mivel jelenlegi utánpótlásunk még nem érett az élvonalra, máshol halásztunk, hogy tapasztalt, többnyire Magyarországról honosított sakkozóink mellett a fiatal feltörekvők jussanak szóhoz – folytatta a klubelnök. – Sikerült egy dupla fordulóra megszereznünk az amerikai-kínai Jushua Shenget, aki nemrégen teljesítette a harmadik nagymesteri normát. Még nála is érdekesebb a 11 éves cseh Václav Finek leigazolása. Már 2400 Élő-pontja van, és Csehországban a legnagyobb tehetségnek, a második David Navarának tartják. Nagyon ügyes libereci sakkozóról van szó, akihez az edzőjét, Michal Konopkát is elcsalogattuk csapatunkba. Már korábban bemutatkozott sorainkban a 16 éves Borhy Marcell magyar nagymester is.”

S bár az utolsó lejátszott évadban leszorult a dobogóról a dunaszerdahelyi csapat, korábbi érmes helyezései után nem lehet más cél a Csallóközben, mint újra visszajutni a legjobb három közé. Mindenképpen az élmezőnyben akarnak vitézkedni, húzta alá Petényi György, aki azt is elmondta, hogy duplán sújtja őket a koronavírusos kényszerszünet. Önmagában a halasztás se jó, besűríti a versenyprogramot, s mivel anyagi támogatást a várostól kapnak, ha nem játszottak, nem meríthetik ki a rá szánt pénzt, és vissza kell adniuk, mert azzal a naptári év végéig kell elszámolni. Az elhalasztott fordulók lejátszására szánt anyagi fedezet így hiányozni fog a klubkasszából, ugyanis nemcsak az élvonalbeli csapatuk érdekelt a különböző szintű bajnokságokban, hanem még tovább négy is. Találnak-e megoldást erre a faramuci helyzetre?

Bevezető
Dunaszerdahely |

Szünetel a legmagasabb osztályú sakk-csapatbajnokság, az extraliga is. Tavalyelőtt törölték az egész évadot, a 2021/2022-es idényben eddig két fordulóig jutottak, aztán félbeszakadt a pontvadászat. Ki tudja meddig. Mindenesetre – amint lehetséges lesz – a dunaszerdahelyiek játszani akarnak.

Település / hely
Dunaszerdahely

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
J. Mészáros Károly

Read More

Post Comment