Search by category:
Egyéb kategória

Kik lesznek 2021 legjobbjai?

Kik lesznek 2021 legjobbjai?
Elek Zoltán
2022. 01. 04., k – 18:25

2022. január 6., csütörtök – 09:00
Friss ikon
Off

Törzs

A férfiak kategóriájának legnagyobb esélyese Szilágyi Áron kardvívó, aki Tokióban sorozatban harmadszor nyerte meg az egyéni versenyt és ezzel sporttörténelmet írt. Versenytársai a pályafutását ötkarikás arannyal befejező birkózó, Lőrincz Tamás, valamint a karrierje elején az olimpiai dobogó tetejére felérő Milák Kristóf.

A női mezőnyben Vas Kata Blanka olimpiai negyedik helye vélhetően a dobogó harmadik fokára lesz elég, az első helyért viszont nagyobb csata lehet. Az egyéniben 2021-ben olimpiai ezüstérmes, négyesben aranyérmes, párosban világbajnok kajakozó, Csipes Tamara 2011 után győzhet ismét és megelőzheti a hatszoros olimpiai bajnok Kozák Danutát. Utóbbinak, a 2018-as győztesnek, egy kicsivel rosszabbul sikerült a tokiói verseny, hiszen a négyes aranya mellett „csak” egy páros bronz jött neki össze.

Az edzők között Csipes Ferenc, lánya, Tamara és a női kajak négyes mestere, Milák Kristóf felkészítője, Selmeci Attila és Szilágyi edzője, Decsi András a jelölt. Utóbbi a kivételes rekord, és a férfi kardválogatott sikerei miatt favoritnak tűnik.

Csütörtök este a már felsoroltakon kívül kiderül, hogy melyik lesz az év csapata, mind a csapatsportágak, mind az egyéni sportágak csapatai közt.

Az eseményen hirdetik majd ki az év sportpillanatát is. Itt Fiola Attila a franciáknak lőtt Eb-gólja, Szilágyi Áronnak a tokiói olimpia kard egyéni döntőjében bevitt döntő tusa, valamint az a momentum maradt versenyben, amikor Valter Attila az idei a Giro d’Italián összetettben átvette a vezetést.

Díjazzák majd továbbá a parasportolókat is. A jelöltek a férfiaknál Kiss Péter Pál kajakozó, Osváth Richárd vívó és Pálos Péter asztaliteniszező, a nőknél Ekler Luca távolugró, Konkoly Zsófia és Papp Bianka úszó. Az év fogyatékos csapata a női kerekesszékes vívóválogatott, a női paraúszó-váltó, illetve a parabocsa vegyespáros közül kerül majd ki.

Bevezető

Január 6-án 19.45-től kezdődik a budapesti Nemzeti Színházban az Év Sportolója gálaműsora, melyet az M4 Sport élőben közvetít.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Elek Zoltán

Read More

Post Comment