Search by category:
Egyéb kategória

Stabil a pozsonyi kórházban kezelt sérült bányász állapota

Stabil a pozsonyi kórházban kezelt sérült bányász állapota

Kulcsár Péter

2023. 05. 02., k – 16:35

Stabil annak a sérültnek az állapota, akit a múlt heti, nyitranováki bányaszerencsétlenség után szállítottak a pozsonyi kórházba, ahol lélegeztetőgépre kapcsolták. A másik sérültet már áthelyezték a normál kórterembe – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Eva Kliská, a Pozsonyi Egyetemi Kórház (UNB) szóvivője.

Annál a betegnél, aki továbbra is lélegeztetőgépen van, a tüdőgyógyászati konzílium megerősítette, hogy megsérültek a belső szervei, főleg a légutak. „Állapota jelenleg stabil” – magyarázta a szóvivőnő. A másik páciens állapota a szóvivő tájékoztatása szerint a múlt héten jelentősen javult. „Már nincs szüksége gépi lélegeztetésre, eszméleténél van, kommunikál. Állapota elég stabil volt ahhoz, hogy áthelyezzék egy normál kórterembe” – közölte Kliská.

Április 26-án feltehetően a felgyülemlett metángáz gyulladt meg a nyitranováki bányában. Kilenc ember szenvedett égési sérüléseket vagy füstmérgezést, a kassai, a pozsonyi és a bajmóci kórházba szállították őket. Négy súlyos sérültet mentőhelikopterrel szállítottak Pozsonyba, illetve Kassára. A rendőrség általános veszélyeztetés miatt indított eljárást, az ügyet a Trencséni Kerületi Ügyészség felügyeli.

Read More

Post Comment