Search by category:
Egyéb kategória

Új albumot ígér a Guns N’ Roses gitárosa

Új albumot ígér a Guns N’ Roses gitárosa
Juhász Katalin
2022. 01. 09., v – 15:07

2022. január 9., vasárnap – 15:42
Friss ikon
Off

Törzs

Tavaly augusztusban, illetve szeptemberben már megjelentettek két dalt (Absurd, Hard Skool), amelyek egy ideje keringtek az interneten különböző koncertverziókban, és még a zenekar 2008-as utolsó nagylemezéről, a Chinese Democracyról maradtak le. Valójában ennél is korábban, 2001-ben születtek más címmel, és a mostani felállásban átdolgozták őket. Ezek voltak az első felvételek, amelyeken 28 év után ismét együtt hallható Axl Rose énekes, Slash és Duff McKagan basszusgitáros. Utóbbi két zenész 2016-ban csatlakozott újra a Guns N’ Roseshoz, miután 1993-as stúdióalbumuk, a The Spaghetti Incident? után távoztak.

McKagan már 2019-ben említette egy interjúban, hogy az újraegyesült Guns ‘n’ Roses egy albumon dolgozik, de azt is hozzátette, hogy nincs semmilyen ütemtervük, nem sietik el a dolgokat, és az a legfontosabb számukra, hogy újra élvezik a közös munkát.

Úgy tűnik, a pandémia alatt sokat haladt előre a projekt. Új Guns N’ Roses anyag várható, méghozzá belátható időn belül. De valószínűleg mindaddig nem fogunk kiadni róla semmit, amíg az egész lemezt el nem készítjük” – árulta el Slash, hozzátéve, hogy elégedett az eddig felvett anyaggal.

A csapathoz közeli források az utóbbi évek során többször felvetették, hogy Axl Rose legalább két albumnyi kész dalt őriz a fiókjában, amelyek egy részét gyakorlatilag azonnal ki lehetne adni, illetve, hogy Slash és Duff ezekhez a dalokhoz teszi majd hozzá a saját ötleteit. A zenekar eredetileg 2020 késő tavaszán tervezte folytatni minden idők harmadik legsikeresebb turnéját, a közel 5,4 millió nézőt vonzó Not In This Lifetime-ot, a pandémia miatt azonban nyár derekáig vesztegelni kényszerültek. A friss európai kezdődátum jelen állás szerint 2022. június 4-e, Lisszabon. Hozzánk legközelebb július 13-án, a bécsi Ernst Happel Stadionban játszik majd a zenekar.

Bevezető
Los Angeles |

Új albumon dolgozik a Guns N’ Roses, és Slash szerint hamarosan meg is jelentetik. Az ikonikus amerikai rockbanda gitárosa a Classic Rock magazinnak beszélt arról, hogy „egy egész lemeznyi új dalt készülnek kiadni idén.

Település / hely
Los Angeles

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Juhász Katalin

Read More

Post Comment