Search by category:
Egyéb kategória

Hogy alakul a járványhelyzet a következő hónapokban? Márciustól aztán…

Hogy alakul a járványhelyzet a következő hónapokban? Márciustól aztán…
Balaskó Réka
2022. 01. 12., sze – 11:39

2022. január 12., szerda – 12:11
Friss ikon
Off

Törzs

Elkezdődött a világjárvány harmadik éve, de lehet, hogy ez lesz az utolsó. Karácsonykor kicsit fellélegezhettünk, mert az új fertőzések száma december óta érezhetően csökken. Csakhogy Nyugat-Európa számos országában már tombol az omikron. „Valójában csak hetekre, ha nem napokra vagyunk attól a ponttól, amikor az esetek ismét emelkedni kezdenek” – mondja Martin Pavelka járványügyi szakértő.

Elena Prokopová, a szakértői konzílium tagja és gyermekorvos szerint is az omikron elterjedésével állunk szemben. „Most, hogy az emberek visszamentek dolgozni, a gyerekek pedig iskolába, ez azt jelenti, hogy sok kapcsolatfelvétel lesz, ami a pozitív esetek számának nagymértékű növekedését fogja eredményezni” – magyarázta.

Nézzük, mit mondott Peter Sabaka és Richárd Kollár matematikus! Folytatás a galériában!

A szakértők szerint így alakul a járványhelyzet márciusig…
2022. 01. 12., sze – 11:45
Balaskó Réka
Gallery images

Leírás

Fotó: tasr, pluska

Több mint háromezer újabb fertőzöttet azonosítottak, csökkent a kórházban kezelt betegek száma

PCR-tesztekkel 3 251 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak kedden Szlovákiában. A halálos áldozatok száma 42-vel nőtt – derül ki az Egészségügyi Információk Nemzeti Központja (NCZI) weboldalán közzétett adatokból.

(br, pluska)

Bevezető

Rengeteg fertőzött, kiesések a munkahelyeken, és újabb csapás a kimerült egészségügyi dolgozóknak. Az omikron valószínűleg néhány napon belül teljes erővel megjelenik hazánkban is. Szakértők elárulták, mi vár ránk az elkövetkező hónapokban.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment