Search by category:
Egyéb kategória

Jaroslav Haščák bocsánatkérést vagy kártérítést követel az államtól

Jaroslav Haščák bocsánatkérést vagy kártérítést követel az államtól
Balaskó Réka
2022. 01. 12., sze – 10:36

2022. január 12., szerda – 11:00
Friss ikon
Off

Törzs

„Amint azt a Legfelsőbb Bíróság is megerősítette, ügyfelünk ellen törvénytelenül indítottak eljárást és vonták felelősségre előzetes letartóztatásban. Maga a büntetőeljárás alaptalan volt. Csak a Gorilla internetes fájl egy részletén alapult, amely a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) állítólagos hírszerzési információiról szól, anélkül, hogy annak tartalmát, eredetét bizonyíthatóan ellenőrizték volna, és anélkül, hogy megkérdezték volna az információ állítólagos szerzőjét” – mondta Peter Kubina, Haščák ügyvédje.

Továbbá azt állítja, a nyomozó hatóságok nem mutattak be semmilyen bizonyítékot arra vonatkozóan, hogy a SIS kémelhárításának volt igazgatója, Ľubomír Arpáš átvette volna a Gorilla-felvételeket vagy bármi mást a titkosszolgálattól, és közvetlenül vagy közvetve Haščáknak adta volna.

Közölte, hogy a következő hetekben az igazságügyi minisztérium és a főügyészsége megkapja Haščák feltételeit. Kubina szerint, ha ezek az intézmények elfogadják a javaslatot, és bocsánatot kérnek az üzletembertől, akkor elkerülhetik a kártérítési pert.

„A főügyészség nem a médián keresztül foglalkozik az üggyel” – mondta a TASR-nek Dalibor Skladan szóvivő.

Szabadlábra helyezték Jaroslav Haščákot

Pozsony |

A Szlovák Legfelsőbb Bíróság csütörtökön szabadlábra helyezte Jaroslav Haščákot, a Penta pénzügyi csoport társtulajdonosát, valamint Dana Arpášovát.

(br)

Az Új Szó kiadója a DUELL-PRESS Kft., amely a Penta befektetési csoport 100 százalékos tulajdonában van.

Bevezető

A Penta befektetési csoport egyik vezetőjét még 2020 decemberében vették őrizetbe, ezután előzetesen letartóztatták. Tavaly januárban szabadon engedték, mivel a szenátus akkori megállapítása szerint indokolatlanul tartották fogva az üzletember most bocsánatkérést követel az államtól.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment