Search by category:
Egyéb kategória

Miről ír a csütörtöki Új Szó?

Miről ír a csütörtöki Új Szó?
Mészáros Richárd
2022. 01. 12., sze – 19:22

2022. január 12., szerda – 19:30
Friss ikon
Off

Törzs

Közélet:

A világjárvány miatt tavaly novemberben látványosan csökkent az alkalmazottak száma az egy évvel korábbihoz képest. A Statisztikai Hivatal legfrissebb felmérése szerint azonban a bérek már az összes vizsgált ágazatban nőttek.
A földművelésügyi tárca időközben lemondott államtitkára nem az egyedüli kormánypárti politikus, aki busás támogatáshoz jutott az agrártárcától. Az ellenzék szerint szaporodnak a korrupciós ügyek a földművelésügyi minisztérium háza táján.
A kormány döntése értelmében február 1-től az oltási igazolvány érvényessége 1 évről 9 hónapra rövidült. Emellett azok az oltatlanok, akik átestek a betegségen, 180 nap helyett már csak 90 napig számítanak védettnek. Az omikron variáns miatt változnak az óvintézkedések is, január 19-től bizonyos rendezvényekre már csak az OP+-rezsimbe tartozók mehetnek.
Működésbe lendült a Kisebbségi Kulturális Alap (KKA), felálltak a pályázatokat elbíráló bizottságok, amelyek idén hét és fél helyett kb. nyolc és fél millió eurót oszthatnak szét. A magyar nemzetiség rendezvényei idén nagyobb pénzkeretre pályázhatnak.

Régió:

Akiket Kassa megérintett – száz érdekes történet Szaszák György új kötetében
Síelni szabad, csobbanni még mindig tilos
Komoly gondot jelent a mozdonyvezető-hiány

Kultúra:

Az újranyitó mozik szinte mindegyike 2021 egyik legjobban várt filmjét kezdi vetíteni. Érdemes megnéznünk a Gucci-család történetét feldolgozó Ridley Scott-filmet Lady Gagával és Adam Driverrel? Kritika. 
Három hét alatt alatt sikerült új tagot találni az Il Divo férfikvartettbe Carlos Murin halálát követően, február elején már indul is az amerikai turné.  

Sport:

Rajtol a magyar-szlovák férfikézilabda-Eb — mire számíthatunk a két házigazda válogatottól?
Petra Vlhová máris megszerzett egy kis kristályglóbuszt
MMA: mi várható 2022-ben?

Bevezető

A csütörtöki lapunk tartalmából:

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment