Search by category:
Egyéb kategória

Mišík: Az omikron miatt az egész országban azonos intézkedéseket vezetünk be

Mišík: Az omikron miatt az egész országban azonos intézkedéseket vezetünk be
Mészáros Richárd
2022. 01. 12., sze – 20:13

2022. január 12., szerda – 20:30
Friss ikon
Off

Törzs

„A kórházak nagy terhelésnek vannak kitéve, és most jön az omikron-hullám. Még mindig körülbelül 2000 beteget kezelnek kórházban, és mintegy 200-an szorulnak gépi lélegeztetésre. Bár az elmúlt hetekhez képest továbbra is csökken a fertőzöttek és a kórházi ápolásra szorulók száma, fokozatosan felkészülünk a következő hullámra” – nyilatkozta Mišík.

Naponta átlagosan 135 beteg kerül kórházba. Mišík rámutatott, hogy a delta-hullám idején napi 400 beteg volt az átlag. Egy hónap alatt 4950 be nem oltott személyt kellett kórházba szállítani, míg 1230 oltottat.

Több mint 2,7 millió ember kapta már meg az oltást, és több mint 1,1 millióan már a vakcina harmadik adagját is. A 60 évnél idősebbel közül 76 százalék a teljesen beoltott, azaz aki már a vakcina harmadik adagját is megkapta.

Bevezető
Pozsony |

Eltörlik a Covid-automatát, az új intézkedések szerdán, január 19-én lépnek életbe, és az egész országban azonosak lesznek. A döntés oka az, hogy az új mutáció rendkívül gyorsan terjed, és a helyzet kiszámíthatatlan – magyarázta Matej Mišík, az Egészségügyi Elemzések Intézetének (IZA) igazgatója.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment